Zeci de metri cubi de lemn confiscați de la operatori economici din Botoșani, au fost aplicate și amenzi!

Zeci de metri cubi de lemn confiscați de la operatori economici din Botoșani, au fost aplicate și amenzi!

În perioada 07.03.2024 – 12.03.2024, Garda Forestieră Județeană Suceava a fost efectuat controale de specialitate la doi operatori economici, cu puncte de lucru situate pe raza județului Botoșani.

Operatorii economici desfășoară activități de prelucrare primară a lemnului rotund, comercializare, precum și exploatare forestieră. În urma inventarierii materialelor lemnoase identificate în incintele punctelor de lucru și comparării stocurilor faptice cu cele scriptice declarate în SUMAL 2.0, s-a constatat o lipsă în gestiune care totalizează un volum de 81 mc materiale lemnoase.

Față de cele constatate, pentru nedeținerea de materiale lemnoase, echipa de control a dispus sancționarea contravențională a operatorilor economici în cauză cu amenzi ce totalizează 10000 lei și ca măsură complementară s-a procedat la confiscarea valorică a cantității de 81 mc materiale lemnoase, cu o valoare totală de 24752 lei.

Garda Forestieră Suceava va continua verificările pentru stabilirea trasabilității materialului lemnos confiscat și atrage din nou atenţia că faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite, în perioada următoare urmând a se intensifica acest tip de controale.

 În același timp, conducerea Gărzii Forestiere Suceava îndeamnă operatorii economici să consulte legislația specifică activităților de exploatare, prelucrare, transport și comercializare a materialelor lemnoase, pentru cunoașterea obligațiilor și îndatoririlor specifice acestei activități.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
39

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
47

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
32

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...