Zeci de intervenții ale polițiștilor, soldate cu amenzi de mii de lei

Zeci de intervenții ale polițiștilor, soldate cu amenzi de mii de lei

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au intervenit la 42 de evenimente, dintre care 35 au fost semnalate prin apel 112.

În urma intervențiilor și a activităților specifice desfășurate, pe raza întregului județ, au fost aplicate 129 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 58.525 de lei.

Dintre acestea, 5 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale privind conviețuirea socială, iar 4 sancțiuni au fost aplicate pentru apelare nejustificată sau abuzivă a numărului de urgență 112.

Pentru prevenirea infracțiunilor contra persoanei (dispariții de copii, agresiuni sexuale, violență domestică) polițiștii au organizat 2 activități pentru combaterea acestor fenomene.

Totodată, pentru abaterile înregistrate la regimul rutier, au fost reținute în vederea suspendării 16 permise de conducere, 9 dintre acestea fiind reținute pentru depășirea vitezei legale iar 7 dintre ele pentru alte abateri la regimul rutier (nerespectarea regulilor privind depășirea, neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept) și 4 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecției tehnice periodice a autovehiculului și defecțiuni la sistemele de iluminare-semnalizare.

În aceeași perioadă au fost organizate 3 acțiuni punctuale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aleșii de la județ au mutat ședința ordinară în online, un consilier îi cere Doinei Federovici socoteală cu datoriile! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
388

Ședința ordinară a Consiliului Județean aferentă lunii iulie a fost organizată, vineri, 26 iulie, în online.Toate proiectele existente pe ordinea de zi au trecut de votul consilierilor...

Cătălin Flutur aduce acuzații grave la adresa lui Valeriu Iftime: „PNL și PSD au făcut un troc la nivel mare...”

Vineri, 26 Iulie 2024
815

La aproximativ o lună de la alegerile locale din 9 iunie 2024, mai exact pe 1 iulie, Cătălin Flutur a avut și prima reacție. Atunci, liberalul care a pierdut cursa pentru funcția de primar al mu...

Persoane dispărute și date în urmărire națională sau internațională, depistate cu ajutorul aplicației e-Dac la Botoșani! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
365

De la începutul lunii aprilie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au fost dotați cu terminale mobile, având instalată aplicația e-DAC...