Zeci de copaci vor fi tăiaţi în municipiul Botoşani! Vezi în ce zone

  Începând de marţi va demara în municipiul Botoşani o amplă acţiune de tăiere a copacilor în mai multe zone ale oraşului. În total, vor fi tăiaţi peste 100 de arbori, cei mai mulţi, 50 la număr, sunt de pe Bulevardul Mihai Eminescu, tăieri urmând a fi făcute şi pe Pietonalul Unirii şi pe strada Bucovina.

 Primarul Ovidiu Portariuc susţine că sunt foarte mulţi arbori care s-au uscat ca urmare a lucrărilor de modernizare care au fost făcut de vechea administraţie.

“Este un lucru care m-a întristat extrem de mult şi poate sunt persoane din fosta administraţie care ar trebui să iasă şi să îşi ceară scuze în faţa botoşănenilor pentru ceea ce s-a întâmplat. E trist că s-au întâmplat asemenea lucruri. Datorită lucrărilor efectuate de modernizare a Bulevardului Mihai Eminescu s-au uscat 70-80% dintre pomi. A venit raportul de la Direcţia Silvică cu lista de arbori care trebuie tăiaţi. Suntem într-o situaţie nu foarte confortabilă, dar trebuie să acţionăm şi să luăm măsuri pentru că sunt arbori care pun în pericol integritatea bunurilor, a persoanelor. Se pare că s-a lucrat fără a avea grijă, s-au secţionat rădăcinile copacilor, s-a izolat perimetrul prin care aceştia reuşeau să atragă apa, au fost betonaţi, fapt care a dus la uscarea lor", a precizat primarul Ovidiu Portariuc.

Arborii care urmează a fi tăiaţi au fost deja marcaţi, existând toate avizele necesare de la comisia de tăiere a arborilor, respectiv de la Direcţia Silvică, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Direcţia Edilitare şi Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement din cadrul Primăriei.

“Ei ne cer să îi tăiem pentru că lucrurile sunt într-o stare destul de avansată. O să vedem dacă se poate face o expertiză, că din 2008-2009...Vom încerca să vedem cum s-a lucrat, cine a condus lucrările, cine a avizat. Nu mi se pare corect şi moral să nu ieşi şi să spui nişte lucruri. Am mai făcut o dată observaţie pe această temă, nu a ieşit nimeni să îşi asume acest lucru şi din păcate va trebui să intervenim", a completat Portariuc.

Edilul a spus că în locul copacilor tăiaţi vor fi plantaţi tei. 





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția de Frontieră Iași: În atenția șoferilor care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Stânca!

astăzi, 12:45

Potrivit Poliției de Frontieră, în intervalul orar mai sus menționat, există posibilitatea înregistrării unor timpi crescuți de așteptare. Prin urmare, ”recomandăm participan...

Jaf în plină stradă, victima a rămas fără bani și acte!

astăzi, 12:07

Polițiștii din cadrul Poliției IPJ Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unei femei de 41 de ani, din municipiul Botoșani, bănuită de comiterea infracțiunii de ...

Presiune scăzută sau sistarea apei în două orașe și mai multe comune din Botoșani!

astăzi, 11:48

Nova Apaserv Botoșani anunță că, în perioada 8–9 octombrie 2024, Administrația Națională Apele Române -Exploatarea Complexă Stânca Costești are programate lucrări pen...