Zeci de botoşăneni cu grupa I de muncă vor să iasă mai repede la pensie

Zeci de botoşăneni care au lucrat pe vechea platformă industrială solicită încadrarea în grupa I de muncă pentru a putea ieşi mai repede la pensie.

Potrivit lui Marius Budăi, directorul Casei Judeţene de Pensii, până acum au fost depuse 43 de cereri pentru încadrarea în grupa I de muncă.

Modificările Legii pensiilor privind reducerea perioadei de pensionare pentru cei care au lucrat în condiţii dificile se aplică doar acelor persoane care doresc să se pensioneze de acum înainte, nu şi celor ieşiţi deja la pensie.

“Oamenii solicită încadrarea în grupa I de muncă, cu bonitate financiară de 0,5% la punctajul mediu anual pe care o primeau şi înainte, însă acum primesc în plus reducere la vârsta standard de pensionare. Înainte era cuplată grupa I cu grupa a II-a. Nu cred că în judeţul Botoşani vor fi foarte multe cereri, în comparaţie cu alte judeţe care au avut platforme industriale şi chimice mari", a declarat Marius Budăi, directorul CJP Botoşani.

Potrivit Legii, persoanele care au lucrat în grupa I de muncă înainte de anul 2001 vor beneficia de o reducere de trei ani la vârsta de pensionare pentru fiecare şapte ani munciţi în această grupă. Astfel, pentru 26 de ani de muncă, vârsta standard de pensionare scade cu 13 ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Două stagii și o rezidență, oferite în acest an de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:41

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, oferă, în anul 2024: - un...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Gloria Buzău!

astăzi, 17:15

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun" Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică împre...

FC Botoșani - Gloria Buzău, astăzi de la ora 18:00

astăzi, 16:07

Cea de-a zecea etapă din actualul sezon al SuperLigii debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Singurul succes...