Zeci de botosaneni au stat astazi la coada, pentru vaccinarea cu Cantgrip!

Zeci de botosaneni au stat astazi la coada, pentru vaccinarea cu Cantgrip!
La deschiderea, de la ora 12.00, a Centrului de vaccinare de la Spitalul de Contagioase Botosani, mai multe persoane asteptau deja la poarta institutiei pentru a se vaccina impotriva virusului AH1N1.

In judetul Botosani, doar doua centre de vaccinare au fost deschise astazi, Centrul de vaccinare de la Spitalul de Contagioase Botosani si Centrul de vaccinare din cadrul Policlinicii din Dorohoi, iar incepand de maine vor functiona si Centrele de vacinare de la Saveni, Trusesti si Darabani.

Numai in prima jumatate de ora de la deschiderea centrului de vaccinare s-au vaccinat 14 persoane. La aceste centre se pot vaccina doar persoanele care nu au un medic de familie, adica neasiguratii.

"Vaccinarea la Centrul de la Spitalul de Contagioase incepe de la ora 12.00, in fiecare zi, si in functie de cate solicitari sunt, dar si in limita vaccinurilor disponibile. Sunt medici de familie care au epuizat in doua ore vaccinul pentru ca adresabilitatea este mare si noi incercam sa facem fata cererilor lor, solicitand in continuare de la minister doze de vaccin. Din ultimele 15.000 de doze de vaccin primite de DSP, au fost distribuite cate 50 de doze la medicii de familie, iar Centrele de vaccinare din oras vor primi cate 200 de doze, si cand le vor termina vor mai primi alte 200 de doze", a declarat Ecaterina Chihaia, epidemiologul-sef al Directiei de Sanatate Publica Botosani.

Potrivit reprezentatilor DSP, locatia pentru Centrul de vaccinare de la Spitalul de Contagioase a fost aleasa in concordanta cu recomandarile Ministerului Sanatatii, ca aceste centre de vaccinare sa fie in cadru sectiilor de boli infectioase.

"Au fost distribuite doze de vaccin la medicii de familie, la medicii din cabinetele medicale scolare si la institutiile esentiale. Nu vom putea asigura acum cantitatea necesara pentru liceeni, pentru ca ei au avut vaccin dar l-au refuzat, si noi am repartizat acele doze de vaccin la bolnavii cronici", a spus Ecaterina Chihaia.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
23

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
101

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...