Oficial european: Pandemia de gripa noua e falsa

Oficial european: Pandemia de gripa noua e falsa
Un expert european in domeniul sanatatii a declarat ca pandemia de gripa porcina este una falsa, menita sa creasca vanzarile companiilor farmaceutice.

Wolfgang Wodarg, directorul departamentului de sanatate din cadrul Consiliului Europei, sustine ca toate companiile farmaceutice au avut profituri de milioane de dolari de pe urma virusului AH1N1. Oficialul european spune ca directorii companiilor farmaceutice au initiat o "campanie de panica" care a determinat Organizatia Mondiala a Sanatatii sa declare pandemie.

Acesta a demarat deja o ancheta pe aceasta tema si sustine ca avem de a face cu "unul dintre cele mai mari scandaluri din industria farmaceutica ale secolului". Pana la finalul acestei luni, Consiliul Europei va sustine o sedinta pe aceasta tema.

"Este o gripa ca oricare alta. Pana in prezent, nu a provocat nici macar o zecime din numarul deceselor cauzate in mod obisnuit de gripa normala. Campania de panica care a avut loc in ultimele luni reprezinta o oportunitate pentru reprezentantii laboratoarelor care au stiu ca in cazul unei pandemii veniturile vor creste considerabil", a declarat oficialul.

"Vrem sa aflam sursa acestei dezinformari in masa. Vrem sa stim cine a luat deciziile importante, pe baza caror informatii si in ce proportie au infuentat companiile farmaceutice acest proces", a adaugat expertul european.

Acesta a mai spus ca vaccinul impotriva virusului AH1N1 a fost dezvoltat suspect de rapid si ca banii publici au fost risipiti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
13

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
13

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
51

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...