Zeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean vor rămâne fără loc de muncă! Vezi când!

Disponibilizările de personal la Spitalul Judeţean Mavromati vor deveni în cel mai scurt timp o certitudine.

Preşedintele Consiliului Judeeţan, Gheorghe Sorescu, a anunţat că procesul de reorganizare al unităţii spitaliceşti a fost deja început iar până se va semna contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, respectiv sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai, se va şti cine va rămâne fără loc de muncă.

Sorescu a precizat că reorganizarea se va face în două etape, disponibilizările urmând a fi făcute în rândul personalului TESA.

“Am vrea ca odată cu semnarea contractului cu Casa să avem şi un prim lot. Din discuţiile pe care le avem la ora aceasta reorganizarea va fi în două etape. Dar în prima etapă undeva la 50-60 de persoane vor trebui să plece. Discutăm de zona administrativă. Într-o normă europeană numărul de personal este cam 1 la 1, numărul de paturi cu numărul  de persoane. La Spitalul Judeţean avem cam în jur de 1.400 de paturi şi 2.200 de salariaţi. Despre asta vorbim. Cu toate regretele, dar asta este situaţia. Nu putem merge cu o maşină cu doi şoferi să ne plimbăm prin oraş că unul este obosit. E neplăcut, dar aşa trebuie privite lucrurile", a precizat Gheorghe Sorescu.

Acesta a menţionat că şi sindicatele sunt de acord cu aceste reduceri de personal şi se va cere şi acceptul consilierilor judeţeni şi a Ministerului Sănătăţii. 

 

Spune-ne opinia ta