Postacii, dovada vie că politicienii ne consideră nişte proşti

Fenomenul postacilor, redescoperit zilele acestea prin intermediul DNA, scoate la iveală în primul rând îngustimea la minte a unora dintre politicienii români, care preferă să irosească zeci sau poate chiar sute de mii de euro pe manipulări fără rezultat, în loc să-şi facă treaba pentru care au fost trimişi în Parlament sau în Guvern, singura campanie de imagine care funcţionează.
Postacii, a căror existenţă ne este confirmată încă o dată cu ajutorul procurorilor anticorupţie, sunt mărturia în carne şi oase că o parte consistentă a acestor parveniţi care au ajuns la putere prin mită, jocuri de culise şi minciună ne dispreţuiesc şi ne tratează pe toţi ca pe o amorfă masă de manevră ce poate fi păcălită cu 10.000 de euro pe lună, scrie România Liberă.

Şi tot aceşti postaci plătiţi cu 50 de bani pentru opiniile contrafăcute plasate la finalul articolelor de pe site-urile publicaţiilor scrise ne dezvăluie ipocrizia şi reaua intenție a prea multora dintre cei care inundă zilnic ecranele televiziunilor de ştiri şi care, în ciuda titlului pompos de "analişti politici", nu sunt decât tot nişte postaci, cu onorarii ceva mai mari.  

"Pe lângă lista de linkuri primesc şi o listă de mesaje. E simplu: intru pe link şi pun comentariul servit. Nu trebuie să îl copiez întocmai, mi se spune, ar da de bănuit. Pot fi creativ. Aşa că mă pun pe treabă. În prima zi e respins guvernul Croitoru, aşa că bombardez site-urile cu mesaje în care arăt că «Basescu e singurul vinovat pentru criză»", "A doua zi, primesc instrucţiuni să promovez zvonul «Geoană şi motivele pentru care e surd faţă de Curtea Constituţională»". Cele de mai sus reprezintă doar una dintre metodele prin care funcţionează o filieră de postaci, dezvăluită de jurnalistul Vlad Ursulean, în România liberă, încă din 2009. Reporterul intrase incognito în reţeaua de profil a PNL, dar toate partidele aveau de pe atunci astfel de “echipe de hăitaşi politici, cum au fost numiţi în investigaţie.

Prezenţa postacilor e aşadar nu doar cunoscută de cel puţin şase ani, dar cred că nu există cititor de ziare care să nu fi fost enervat de mesajele agresive şi de multe ori agramate postate în favoarea unuia sau altuia dintre politicienii zilei, la finalul articolelor on line.

Citeste mai departe

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pădurari amenințați cu moartea de un botoșănean, cazul a ajuns în atenția procurorilor!

astăzi, 11:14

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii a șase infracțiuni de ultraj. În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în perioada iulie-august a.c., în timp ce...

Percheziții imobiliare terminate cu cătușe. Botoșănean reținut după ce a furat doi viței!

astăzi, 10:48

În cursul zilei de marți, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 19 ani, din orașul Săveni. Tânărul este ce...

Botoșani: Copilaş de nici 2 ani, opărit cu oala de mâncare. Inima micuţului s-a oprit aproape 20 de minute! (Video)

astăzi, 10:19

Un copil de doar un an şi jumătate din Botoşani luptă să trăiască după ce s-a opărit cu mâncare, relatează Observator. Băiatul se afla cu mama lui în momentul în care a...