Zeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean rămân fără loc de muncă! Vezi motivul

Pentru zeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean Mavromati, începând de joi, 15 mai, le încetează contractele de muncă pe care le au încheiate cu unitatea.

Potrivit lui Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean, este vorba despre 70 de asistenţi medicali care îndeplinesc vârsta de pensionare, în baza unui act normativ apărut anul acesta, în luna aprilie, care interzice prelungirea contractelor de muncă.

"Printr-o ordonanţă de Guvern ma veche care a fost legiferată prin Legea 53 asistenţii medicali puteau munci până la 65 de ani. Legea 53 a scos acel paragraf şi în acest context asistenţii medicali se pot pensiona la îndeplinirea limitei de vârstă ca şi toţi ceilalţi salariaţi", a precizat managerul de la Mavromati.

Din cauza deficitului mare de personal existent la nivelul unităţilor spitaliceşti din întreaga ţară, Ministerul Sănătăţii a permis ca o parte din personalul aflat în această situaţie să mai fie menţinut în funcţie pentru o perioadă determinată de timp, până când posturile se ocupă prin concurs.

"Având în vedere deficitul de personal pe secţiile multor spitale din România, Ministerul a lăsat posibilitatea de a încheia contracte pe secţiile cu deficit, de a mai păstra în activitate unii dintre asistenţi. Noi am făcut o analiză în primul rând cu sindicatele şi ordinul asistenţilor şi am ajuns la concluzia  că o parte dintre aceste persoane pot rămâne în activitate pe o perioadă limitată până la încheierea concursurilor de ocupare a posturilor şi sigur criteriul de selecţie este vârsta. Dacă sunt două persoane care trebuie să iasă la pensie prima care iese este persoana care are cea mai mare vârstă. Urmează ocuparea acestor posturi prin concurs, lucru care se va realiza după încheierea contractului cu Casa atunci când vom avea un buget care să fie validat şi de Consiliul Judeţean", a mai precizat Viorel Iliuţă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...