Marţi 13 – Zi fără ghinion, alături de pompieri!

Marţi 13 – Zi fără ghinion, alături de pompieri!
  Ieri, de Ziua Informării Preventive, botoşănenii au fost ocoliţi de ghinion. Asta pentru că au urmat sfaturile pompierilor transmise, atât prin intermediul mass-mediei locale, cât şi în cadrul acţiunilor de informare preventivă. Astfel că, în ziua de 13 mai 2014 nu s-a înregistrat nici un incendiu pe raza judeţului.

  Sub sloganul Preveniţi ghinionul, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani, E.ON România, Radio FIX şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ şi municipiul Botoşani au derulat mai multe activităţi prin care s-a urmărit conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Cinci ascultători ai postului de radio FIX, patru din municipiul Botoşani şi unul din satul Iezer, comuna Hilişeu Horia, care şi-au însuşit sfaturile pompierilor transmise în timpul buletinelor de ştiri şi au răspuns corect la întrebările adresate în direct, în cadrul emisiunii De suflet, de voie bună, au câştigat câte un detector de fum autonom oferit de E.ON România.

Elevii care frecventează cursurile şcolilor din comunele Coşula, Copălău şi Mihai Eminescu au participat la lecţii deschise susţinute de inspectorii de prevenire ai I.S.U. Botoşani.

Cei care au demonstrat că şi-au însuşit cât mai multe informaţii privind prevenirea situaţiilor de urgenţă, au primit diplome de excelenţă.

Dacă unii elevi au preferat postura de gazdă pentru pompierii, alţii au venit în vizită la Detaşamentele de Pompieri Botoşani şi Dorohoi, în cadrul Zilei Porţilor Deschise.

Totodată, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoşani s-a organizat un punct de informare preventivă, trecătorii primind pe lângă recomandări pentru a preîntâmpina o situaţie de urgenţă şi pliante din campaniile naţionale F.O.C. şi R.I.S.C..

La nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, membrii SVSU au derulat acţiuni de informare preventivă la locuinţe şi gospodării cetăţeneşti

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

astăzi, 17:57
283

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
117

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
357

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...