Zece otrăvuri pentru ten: topul celor mai toxice cosmetice

Zece otrăvuri pentru ten: topul celor mai toxice cosmetice

   zf.ro

Cosmeticele nu sunt supravegheate cu la fel de mare atenţie precum alimentele sau produsele farmaceutice, potrivit Food&Drug Administration (FDA).

FDA nu are responsabilitatea de a aproba noi ingrediente sau de a lansa apeluri privind siguranţa consumatorilor. Este responsabilitatea producătorului să decidă dacă un produs este sigur şi nu afectează consumatorul.

Organizaţia non-profit Environmental Working Group face un top al produselor cosmetice care conţin produse chimice despre care se ştie sau despre care se suspectează că au efecte negative asupra sănătăţii, scrie zf.ro.

Grupul, citat de Bloomberg, consideră fiecare dintre următoarele branduri ca având un risc ridicat de a afecta sănătatea, pe baza informaţiilor oferite de companii, de guvernul SUA şi de studii ştiinţifice.

Topul celor mai toxice produse:

Crema colorată Aveeno Active Naturals Positively Radiant Tinted Moisturizer
Fondul de ten NARS Firming Foundation Liquid
Pudra Milani Mosaic Powder
Fardul de obraz Revlon ColorStay Cheek Color Mineral
Lacul de unghii Orly Nail Laquer
Batonul corector Almay Line Smoothing Concealer for the Face
Mascara Neutrogena Weightless Volume Wax Free
Creionul de ochi Tropez Smoky Eyes
Fardul de obraz Avon Beyond Color Radiant Lifting
Produsul pentru îngrijirea buzelor Smashbox Lips Treatment SPF 15

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
20

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
124

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
82

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...