Zece animale ridicate de polițiști dintr-o gospodărie

Zece animale ridicate de polițiști dintr-o gospodărie

Polițiștii din cadrul Biroului de Protecție a Animalelor au ridicat, joi, zece căței din curtea unei bătrâne de 90 de ani, din comuna Răchiți, pe care aceasta nu avea posibilitatea să le îngrijească. Animalele au fost plasate într-un centru medical veterinar, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, polițiștii care s-au deplasat la fața locului, în urma unei sesizări, au identificat două cățelușe de talie mică, care aveau câte patru pui fiecare, cu vârsta de aproximativ două luni.         

„Proprietara locuinței, o femeie de 90 de ani, nu are posibilitatea să îngrijească animalele, motiv pentru care, acestea au fost ridicate și ulterior plasate în într-un centru medical veterinar în vederea asigurării asistenței medicale, adăpostirii și eventual identificării unor posibile persoane care să-i preia spre adopție. În cauză nu au fost constatate fapte de natură penală sau contravențională, nefiind dispuse alte măsuri”, menționează IPJ, într-un comunicat de presă.

La nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost înregistrate, până în prezent, patru dosare penale și cinci reclamații, fiind totodată aplicate trei sancțiuni contravenționale în cuantum de 1000 de lei.

„De asemenea, au fost întocmite două ordine de plasare a unor animale într-un centru veterinar în vederea asigurării asistenței medicale”, mai arată IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta