Weekendul aduce vreme caldă, dar ploioasă

Weekendul aduce vreme caldă, dar ploioasă
Vremea continuă să fie caldă, dar înnorată. Sunt aşteptate ploi în aversă în majoritatea regiunilor, dar pe arii restrânse. Maximele sunt însă ridicate, cu valori de la 15-16 grade pe litoral până la 23-24 de grade în zona de câmpie din vest şi sud.

Meteorologii promit şi pentru sâmbătă vreme caldă, dar nu scăpăm de nori. În plus, nu vor întârzia să apară nici aversele de ploaie, ba chiar vin însoţite cu descărcări electrice la munte în special. Izolat dă câte o ploaie şi prin celelalte regiuni ale ţării, dar mai mult după amiază. Temperaturile însă nu lasă de dorit, aşa că, deşi soarele nu se prea arată darnic, maximele urcă în general peste 20 de grade până chiar spre 24 în zonele de câmpie din vestul şi sudul ţării. Ceva mai puţine grade vor fi tocmai pe litoral, unde aerul amiezii abia dacă adună 15-16 grade. Iar dacă speraţi ca măcar în apa mării să fie mai plăcut, e bine să ştiţi că acolo abia dacă vor fi 10 grade la Constanţa.

Duminică însă, vremea se strică pe crestele montane, iar ploile cuprind arii din ce în ce mai largi, ba chia rîn masivele sudvestice e rost de cantităţi însemnate de precipitaţii. În plus, şi vântul prinde putere.

Săptămâna se încheie într-o notă instabilă din punct de vedere meteo. Norii se îngroaşă peste vestul, centrul şi nordul ţării şi, mai ales, după amiază, se pornesc ploile. Descărcările electrice fac şi ele parte din peisajul zilei de duminică, iar vântul se agită mai ales în Dobrogea şi la munte. Termic, vremea rămâne plăcută, cu valori între 16-17 grade pe litoral şi 23-24 de grade în Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei.

Ploile însoţite şi luni de descărcări electrice se mută spre nordul, centrul şi estul ţării. Mai sunt nori şi în vest, dar ploile se împuţinează. Maxmele scad însă în nord şi centru, unde vor fi şi de numai 14-15 grade, dar în rest, vorbim tot de valori termice ridicate, până spre 23 de grade. (Realitatea TV)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
38

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
22

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
534

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...