Consilierii locali vor mai multi politisti locali pe strazile municipiului!

Consilierii locali vor mai multi politisti locali pe strazile municipiului!
Consilierii locali au solicitat, ieri, in sedinta de Consiliu Local, ca in unele zone ale municipiului sa patruleze mai multi politisti, avand in vedere in primul rand monitorizarea teribilistilor care deranjeaza noptile cetatenilor cu "motoare ambalate la maximum".
 
Asta chiar daca, spune consilierul Simion Drelciuc, statistic se constata o crestere a numarului de actiuni de prevenire, iar numarul de infractiuni la nivelul municipiului se pastreaza constant in trimestrul I, ba chiar putin scazut fata de anul trecut.

"Ceea ce as dori eu din partea Politiei Locale este de a creste prerogativele, sau mai bine zis prezenta serviciilor de ordine publica si in zonele mai marginase ale municipiului. Am primit mai multe sesizari de la locatarii acestor zone, de exemplu zona Imparat Traian, Grivita, zona Liceului Laurian, sunt tineri cu motoare ambalate la maximum, sunt acele masini turbo sau cum se numesc, de mai multe ori am sesizat si eu noaptea ca se aude un zgomot infernal. Circula intre 23.00 si 02.00 noaptea, exact cand majoritatea locatarilor se odihnesc, iar zgomotul respectiv deranjeaza foarte mult. Ar trebui sa se simta mai mult prezenta politistilor locali, si noaptea", a declarat Simion Drelciuc.
 
Seful Politiei Locale, Ioan Onutu, a replicat, spunand ca exista zone de actiune in ceea ce priveste prezenta politistilor locali, insa activitatea este dificila intrucat 20 de angajati se afla la cursuri.

"In ceea ce priveste prezenta politistilor locali in zonele marginase, la nivelul municipiului Botosani intre Jandarmerie, Politie si Politia Locala s-au stabilit zone de actiune. Noi in momentul de fata avem trei zone de actiune, dar fiind faptul ca un numar de 20 de politisti locali de afla la cursuri, in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, in momentul de fata avem o prezenta slaba ceea ce ne-a determinat ca actiunile sa le desfasuram prin patrulare cu Politia municipiului Botosani. Va asigur ca dupa absolvirea cursurilor atat calitatea cat si modul nostru de actiune vor fi vizibile", a dat asigurari Ioan Onutu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
36

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
26

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
261

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...