WEEKEND - UNDE PLECAM DE ACASA!

WEEKEND - UNDE PLECAM DE ACASA!
SAMBATA, 7 MARTIE

Teatrul Mihai Eminescu Botosani - Primaria Botosani organizeaza Gala valorilor feminine din Botosani 

Evenimentul are loc in sala mare a Teatrului Mihai Eminescu, si va fi precedat de o expozitie organizata in foaierul Teatrului, intitulata Emanciparea femeii - Pasi pe un drum fara sfarsit, apartinand Vioricai Hrustovici, moderator Gheorghe Median.

In aceeasi zi, de la ora 16.30, in cadrul aceleiasi actiuni, va avea loc, la Galeriile de Arta Stefan Luchian, vernisajul expozitiei Femeia in arta, realizata de Muzeul Judetean Botosani, in colaborare cu muzeele de arta din Moldova: Piatra Neamt, Suceava, Falticeni.

SPECTACOLUL DE GALA, in cadrul caruia vor fi acordate distinctiile, va incepe la ora 18.00 si este organizat impreuna cu Asociatia Culturala Cheia Sol din Botosani, coordonator Oana Puscasu.

Evenimentul va fi transmis in direct pe internet, de www.live.botosani.ro

 

Club Class – sambata seara - invitata Inna, in cadrul Balului Miss Preuniversitaria, organizat de Colegiul National Mihai Eminescu.

 

DUMINICA, 8 MARTIE

Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache va invita duminica, 8 martie 2009, la orele 11.00 si 12.30, sa vizionati spectacolul AVENTURILE LUI CHIT. Povestea este aceea a unui soricel "de teatru", care rontaie decorurile vechi depozitate in podul teatrului, decoruri si recuzita de care toata lumea pare ca a uitat.

Mai putin Chit, care, scotocind prin cutii de carton, se intalneste cu o balerina, cu cativa cantareti mexicani, cu doi instrumentisti si chiar cu cateva fantome. Chit ii aduce la rampa pe noii lui prieteni, personajele avand un rol prin care s-au definit.

Regia, scenografia si ilustratia muzicala (repertoriul pop) sunt semnate de Valentin Dobrescu. Papusile prind viata si sunt manuite cu maiestrie de actorii Aurica Dobrescu, Mihaela Stempel, Mihaela Nistorica si Marius Rusu. Spectacolul se adreseaza prescolarilor si scolarilor mici, dar si adultii vor agrea cele 50 de minute de antren.

Pentru ca este ziua de 8 Martie, Cofetaria MAMI ofera o surpriza pentru cea mai fidela mamica spectatoare.

 

Ora 17.00, in cadrul Studioului de Teatru pentru Tineret, puteti viziona spectacolul DARUITI COPIILOR INGERI. Un spectacol pe care il puteti darui tuturor, indiferent de varsta.

Un spectacol imaginat de Marius Rogojinschi, dupa povesti monahale, cu actorii Anca Stefan, Mihaela Nistorica, Ramona Hriscu, Mihaela Stempel, Marius Rusu, Tudor Rotaru, Laurentiu Vasilache, Claudiu Galateanu.

Regia si scenografia - Marius Rogojinschi. Costume si constructie papusi, Mihai Pastramagiu. Momentele de coregrafie, care cu siguranta va vor incanta, au fost realizate de Victoria Bucun si Mihai Fediuc.

Inainte de spectacol va avea loc si prezentarea cartii pentru copii din colectia Povesti cu ingeri, de Ligia Luminita Tonita, Darul de Craciun – Carte de bucurie si de colorat cu autocolante-ingerasi.

 

CASA TINERETULUI, ORA 12.00 - Gala Vedetelor de Martisor se afla la a III-a editie si este organizata de Societatea Cultural-Artistica Arlechin Botosani, Palatul Copiilor Botosani, Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani, Inspectoratul Scolar Botosani, in colaborare cu gradinitele, scolile si ONG-urile, partenere din judetul Botosani.

Aceasta gala de sarbatorire a inceputului de primavara si a zilei de 8 Martie va avea loc sambata, incepand cu ora 12.00, in sala de festivitati a Casei Tineretului Botosani, si se va desfasura sub forma unui spectacol de divertisment, in cadrul caruia prescolarii, elevii si tinerii vor prezenta momente artistice de dans modern, tematic, popular, muzica, poezie, teatru si pantomima.

Vor participa prescolari si elevi de la gradinitele 3, 6, 19, 21, 22 si scolile 2, 8, 11, 13, 16 din municipiu. Intrarea este libera. Coordonatorii festivalului sunt prof. Alexandru Mihalache, instr. dans Flavius Alin Damean, prof. Camelia Suhanea, dir. Maria Achirei, dir. Veruta Chita, dir. Catalina Roman, dir. Ludvic Schibinschi, ed. Doinita Hutu, ed. Stefan Maria, ed. Cornelia Ionel, ed. Panfilia Puscasu, ed. Gabriela Vasiliu, ed. Dorica Morosanu, ed. Juscanu Aneta, ed. Alucai Crinuta, ed. Baltag Florica, ed. Munteanu Marioara, ed. Oniciuc Lacramioara, ed. Cotofrea Gabriela, ed. Paval Doinita.

Festivalul va fi prezentat de actrita Petronela Chiributa de la Teatrul Mihai Eminescu Botosani.


 

Casa de Cultura a Sindicatelor, ora 17.00,  spectacolul  muzical-coregrafic Varietati de...primavara, prezentat de Ansamblul artistic "Ciprian Porumbescu" din Suceava. Invitata de onoare este interpreta de muzica populara, Irina Lavric. Isi dau concursul orchestra, solistii vocali si instrumentisti, precum si corpul de balet al ansamblului.

Orchestra va fi dirijata de Viorel Leanca, iar coregrafia este semnata de Costinel Leonte.
 

Teatrul Mihai Eminescu, ora 19.00, in sala atelier, spectacolul FLUTURII, dupa o idee de Leonard Gersch. Din distributie fac parte: Ovidiu Ivan , Florita Tugui , Ioan Cretescu si Ana Maria Cazacu - debut .

Regia este semnata de tanarul regizor Vlad Cepoi. Scenografia este semnata de Gelu Risca.

 

Muzeul Judetean Botosani gazduieste in aceasta perioada o expozitie de papusi si goblenuri. Intitulata CU PASI PRIN TIMP, expozitia este organizata de elevii de la Scoala Generala 11 din Botosani, ca un omagiu adus mamei si femeii cu prilejul zilei de 8 Martie. Profesori coordonatori sunt Alina Simona Gavril, Violeta Teslic, Camelia Gavril, Rodica Basno.

Expozitia va putea fi vizionata pana la finele lunii martie.

 

EXPOZITIE DE REPTILE VII, LA MUZEUL JUDETEAN. Botosanenii mari si mici sunt asteptati, pana pe 25 martie, la Muzeul Judetean Botosani, pentru a vizita expozitia de reptile vii. Veti putea admira peste 130 de exponate, din aproximativ 70 de specii. Organizatorii spun ca botosanenii vor putea vedea pe viu serpi veninosi, vipere, serpi cu clopotei, cobre, pitoni, scorpioni, soparle, iguane, broaste testoase.

Expozitia este deschisa zilnic, intre orele 9.00 si 19.00. Elevii si grupurile organizate vor achita 3 lei pentru un bilet, in timp ce adultii vor plati 5 lei pentru un bilet. Florin Sarb, din Piatra Neamt, proprietarul reptilelor, spune ca serpii au fost cumparati, dupa care au fost crescuti in captivitate.
 

 

Daca va plac filmele, atunci sunteti asteptati la Cinematograful Unirea, unde in acest week-end va asteapta cinci filme pentru toate gusturile. Incepand cu ora 11.00, cei mici se pot delecta cu animatioa "Cartea Junglei", de la ora 13.00, ruleaza "Vacanta lui Mr. Bean", o comedie cu peripetii, de la ora 15.00, romanticii pot viziona povestea de dragoste dintre Max si Fanny, personajele principale din filmul "Un an mai bun", de la ora 17.00, Richard Gere isi petrece "Toamna la New York", iar de la 19.00, Robert de Niro si Al Pacino rezolva "Crime justificate".


 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
1

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
49

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
323

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...