SPRIJIN NEASTEPTAT: Umberto Eco sare in apararea "nenorocitilor de romani" din Italia

SPRIJIN NEASTEPTAT: Umberto Eco sare in apararea "nenorocitilor de romani" din Italia

UMBERTO ECO

Intr-un comentariu pentru La Repubblica, intitulat “Nenorocitii de romani", semioticianul Umberto Eco ironizeaza incercarile compatriotilor sai de a da vina pe romani pentru toate problemele societatii italiene, romanizand numele celor mai mari infractori italieni.

Umberto Eco amendeaza in cotidianul La Repubblica modul in care compatriotii sai italieni ii scot tapi ispasitori pe romani pentru toate relele care se intampla in tara lor.

“Franzonescu Cogne, sotii Iarba Olindu si Roza, Sindoara si Calvuli. Au urmat Badalamentu, Provenzanul, Liggiu. Ei au distrus imaginea unei tari de oameni onesti".  Asa isi incepe comentariul renumitul semiotician, romanizand numele unor celebri infractori italieni.

Eco reaminteste ca, potrivit datelor oficiale ale Ministerului de Interne, 60,9% dintre violuri sunt comise de italieni.

“Sociologii stiau deja ca majoritatea violurilor au loc in familie, drept pentru care bine au facut Berlusconi, Casini si Fini ca au divortat, pentru a evita astfel de situatii tragice", noteaza ironic Umberto Eco, adaugand ca e la moda sa ii acuzi pe romani de violuri, desi, conform acelorasi statistici, cetatenii de origine romana au comis doar 7,8% din violuri, iar marocanii 6,3%.

In concluzie, italienii au impresia ca toti romanii fac parte din clanul Badalamentu, Provenzanul, Liggiu, Bontadeu, Rijnara sau Garda de Fier a lui Codreanu.

Acesti romani au distrus imaginea unei tari oneste, cu oameni ce au frica lui Dumnezeu.

“Slava Domnului ca in sfarsit ne-am dat seama ca ei sunt vinovati de tot ceea ce se intampla rau la noi. Altfel am fi continuat sa scotocim in zadar prin arhivele italiene si sovietice. In sfarsit, justitia poate restaura legea si ordinea in tara noastra nefericita", spune Umberto Eco.

 Sursa: Cotidianul

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
322

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
47

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
66

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...