Weekend ploios şi cu temperaturi scăzute

Weekend ploios şi cu temperaturi scăzute
Scăderea temperaturii continuă şi vineri. Până la începutul săptămânii viitoare maximele se vor încadra în general între 18 şi 28 de grade, valori apropiate de cele normale pentru data din calendar, dar instabilitatea vremii se menţine şi ea, în special în jumătatea de est a ţării.

Şi vineri vremea rămâne instabilă. Norii nu se risipesc şi aduc în continuare obişnuitele ploi însoţite de descărcări electrice şi intensificări de vânt, în jumătatea estică a ţării şi pe arii restrânse în rest. Cantităţile de apă vor depăşi local 30 l/mp şi izolat 60-70 de l/mp. Vor fi de asemenea şi condiţii de grindină. Temperaturile maxime, în scădere îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice, se vor situa între 18 şi 28 de grade.

Şi sâmbătă cerul va fi temporar noros şi vor cădea din nou averse însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, dar se înteţeşte în timpul ploilor. Temperaturile la amiază vor fi cuprinse între 23 şi 25 de grade, iar temperatura apei la ţărm nu va depăşi 22 de grade.

Duminică instabilitatea atmosferică se menţine în aproape toată ţara, doar regiunile sud-vestice sunt mai ferite. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi sunt din nou condiţii de grindină. Temperaturile maxime cresc uşor şi vor fi cuprinse între 20 de grade la Miercurea Ciuc şi 28 de grade în Lunca Dunării, conform RTV.

Meteorologii au emis joi o avertizare de vijelii pentru estul ţării. Sunt vizate 27 de judeţe, printre care si Botosani. Avertizarea pentru estul ţării este valabilă de joi de la ora 12.00 până sâmbătă la ora 06.00.

În intervalul menţionat, în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei, vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi se vor semnala căderi de grindină. Cantitaţile de apă vor depăşi local 30l/mp şi izolat 60-70 l/mp.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
14

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
72

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
27

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...