Weekend cu temperaturi de primavara, ceva mai mici in Moldova

Weekend cu temperaturi de primavara, ceva mai mici in Moldova
Meteorologii anunta, pentru acest sfarsit de saptamana, ca vremea se incalzeste simtitor in toata tara, astfel ca maximele vor atinge in weekend chiar si 17 grade Celsius.

Asadar, desi cerul va fi innorat in mai multe regiuni ale tarii, vineri vremea va fi calda, cu temperaturi de pana la 12 grade Celsius.

Cele mai ridicate valori se vor inregistra pe litoral si in Dealurile de Vest. De partea cealalta, cele mai scazute temperaturi vor fi in Moldova si in depresiuni.

Vor fi si precipitatii slabe, mai mult in nordul tarii, iar ceata isi va face simtita prezenta in zonele joase, la campie si depresiuni. Vantul se va intensifica treptat in majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare.

Sambata se va incalzi si mai mult si ne asteapta temperaturi de primavara. Astfel, in sud-estul tarii maximele ajung pana la 16 grade Celsius. Locuitorii din Moldova nu vor chiar atat de norocosi pentru ca acolo va fi ceva mai frig. Temperaturile nu vor depasi 5-7 grade.

Din pacate insa nu vom avea parte de soare. Cerul va fi mai mult noros si nu scapam nici de ploi. Sunt asteptate precipitatii indeosebi in regiunile vestice si la munte.

Vantul va prezenta intensificari in majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla cu putere.

Si duminica va fi cald desi temperaturile scad cu un grad, astfel ca maximele nu vor mai depasi 15 grade Celsius.

Nu lipsesc nici ploile, iar in zonele montane precipitatiile pot fi mixte. Vantul va sufla moderat cu unele intensificari la munte.

De luni insa, temperaturile incep sa scada usor usor, astfel ca de saptamana viitoarea vremea se va raci din nou.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preotul din Botoșani care pregătește un memorial pentru 14.000 de soldați morți în Al Doilea Război Mondial!

astăzi, 10:25
20

Protos. Siluan Antoci, starețul Mănăstirii „Înălțarea Sfintei Cruci” din localitatea nemțeană Brusturi, ne amintește faptul că lăcașul de cult a fost construit pe locul un...

Ministerul Educației a aprobat calendarul de admitere la liceu în anul școlar 2024 – 2025!

astăzi, 10:13
24

Ministerul Educației a trimis către inspectoratele școlare procedura pentru completarea fișei de înscriere la liceu în 2024, dar și calendarul înscrierii și repartizării elevi...

"Dacă Rusia câștigă în Ucraina, România trebuie să reziste cu forțe proprii câteva luni!"

astăzi, 09:57
76

Analistul militar și realizatorul de televiziune Radu Tudor publică un interviu cu generalul Marius Crăciun, fostul Comandant al Forțelor pentru Operații Speciale.Tema discuției este exerci...