Vremea se va schimba radical. Un ciclon mediteranean traversează România

Începând de miercuri, vremea se va răci considerabil, fiind aşteptate ploi torenţiale, grindină şi vânt puternic ca urmare a pătrunderii pe teritoriul ţării noastre a unui ciclon mediteranean.

Vremea se va schimba radical. Un ciclon mediteranean traversează România

Potrivit ANM, în a doua jumătate a lunii mai se va răci şi va ploua puternic. Vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate şi vor cădea averse, însoţite şi de descărcări electrice, în cea mai mare parte a ţării. Izolat, vor fi condiţii de grindină, iar cu precădere în sud-vest şi la munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va avea intensificări, local şi temporar, în majoritatea regiunilor, dar îndeosebi în sud, centru şi zona înaltă de munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade. Dimineaţa, în zonele joase, vor mai fi condiţii de ceaţă.

ANM a anunţat prognoza meteo actualizată pentru a doua jumătate din luna mai şi începutul lui iunie. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vremea se menţine mai rece decât normalul acestei perioade şi va continua să plouă.

13.05.2019 – 20.05.2019: Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudvestice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în vestul şi sud-vestul României precum şi la munte.

 20.05.2019 – 27.05.2019: Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în nordul şi nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

 27.05.2019 – 03.06.2019: Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele specifice acestei perioade. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în sud-vestul ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

03.06.2019 – 10.06.2019: Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi uşor excedentare, local, în regiunile montane şi apropiate de normalul perioadei în rest. sursa

UPDATE: ANM a emis, marți dimineața, o informare meteorologică ce vizează intervalul 14 mai, ora 15 – 17 mai, ora 10, de instabilitate atmosferică accentuată. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și izolat 40 l/mp.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
790

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
368

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
104

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...