Vremea se răceşte, iar ploile fac loc lapoviţei

Vremea se răceşte, iar ploile fac loc lapoviţei
Luni, cerul va rămâne acoperit de nori şi scutură în toate regiunile precipitaţii pe arii relativ extinse, exceptând Oltenia unde acestea se vor semnala cu totul izolat.
 
În sudul şi sud-estul ţării va ploua, în timp ce în estul zonelor vor fi precipitaţii mixte. La munte vor predomina ninsorile. În estul teritoriului, izolat, cantităţile de apă vor mai depăşi 15 l/mp. Vântul va continua să dea semne de nervozitate îndeosebi în sud şi est, iar pe litoral şi în deltă, la rafală se vor depăşi 70 km/h. Temperatura aerului, în scădere în regiunile intracarpatice, va avea maxime cuprinse de la 2 grade în vest şi nord-est şi 12 grade pe litoral.
 
Aşteptăm ploi în sudul şi sud-estul ţării, în timp ce în restul zonelor vor fi precipitaţii mixte, iar la munte vor predomina ninsorile. În estul teritoriului se strâng cantităţi de apă de peste 15 l/mp. Vântul va da semne de nervozitate îndeosebi în sud şi est, iar pe litoral şi în deltă, la rafală se vor depăşi 70 km/h. Temperatura aerului, în scădere în regiunile intracarpatice, va avea maxime cuprinse de la 2 grade în vest şi nord-est şi 12 grade pe litoral.
 
Şi în Moldova este înnorat şi cad precipitaţii mixte în nord şi mai ales ploi în rest. Se vor înregistra cel mult 2…4 grade în Bucovina şi 6…7 grade în sudul şi sud-estul zonei.

La munte semnele iernii sunt la tot pasul. Cerul va fi acoperit de nori şi pe arii extinse vor lasă precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificar., iar temperaturile vor fi în scădere. Astfel termometrele vor indică 4 grade la Predeal, 1 grad la Păltiniş şi numai 0 grade la Stană de Vale. Pe crestele mai înalte mercurul în termometre rămâne sub pragul de îngheţ, minus 3 grade va fi de exemplu  temperatura maximă la Semenic.
 
Marţi, termometrele mai pierd câteva grade, aşa că la amiază se vor înregistra temperaturi de la -3 grade în estul Transilvaniei până la 8 grade în Muntenia şi Dobrogea. Soarele va împărţi cerul cu norii şi izolat va ninge în zona de munte, iar în Muntenia şi Dobrogea vor fi condiţii să plouă slab. Spre seara norii încep să se înmulţească în regiunile vestice, dar abia noaptea începe să ningă. Vântul este mai sprinten la munte, în sudul şi estul teritoriului.
 
Miercuri, vremea va fi în general închisă şi vor cădea precipităţîi în toate regiunile. Acestea vor fi sub formă de ploaie în Dobrogea, ploaie, lapoviţă şi ninsoare în Muntenia şi Moldova şi mai ales ninsori în celelalte regiuni. Vântul va avea ceva mai multă putere în estul teritoriului şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 în nordul Moldovei şi estu Transilvaniei şi 11 grade pe litoral.

Local vor mai cădea precipitaţii slabe pe parcursul zilei de joi, predominant sub formă de ploaie în sud-est şi ninsori în centru şi la munte. Spre sfârşitul săptămânii creste probabilitatea de precipitaţii din nou în regiunile sudice şi vestice. Valorile termice vor fi în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între  minus 2 şi 7 grade.

 

rtv.net

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
517

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
53

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
62

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...