Vremea începe să dea semne de primăvară

Vremea începe să dea semne de primăvară
Aerul rece din estul şi sud-estul Europei, ce a determinat vremea friguroasă şi fenomenele de iarnă din aceste zile, începe să se încălzească uşor. De vineri transportul de aer cald dinspre vestul continetului se intensifică.

Miercuri, in Moldova dimineaţa este geroasă, iar prânzul nu aduce mai mult de zero grade la Suceava, 1 grad la Piatra Neamţ şi Vaslui şi 2 grade în Bacău şi Galaţi. Valori cu 6...7 grade mai mici faţă de normele climatologice. Cerul va fi noros în sudul regiunii, unde şi vântul suflă mai tare, dar e mai mult soare.

Joi vremea dă semne de primăvară. Începe să se încălzească, deşi dimineaţa este încă friguroasă. Temperaturile trec de 0 grade la amiază în toată ţara şi ajung la 9...10 grade în vest şi în sud. Soarele este prezent toată ziua, exceptând Dobrogea, unde temporar se mai adună norii şi se menţin condiţiile pentru câţiva fulgi sau stropi de ploaie.

Spre seară apar nori şi în nord-vestul ţării şi cresc şansele de precipitaţii slabe, mixte. Vântul va fi mai sprinten la malul mării şi pe crestele munţilor. În zonele joase, pe arii restrânse dimineaţa va fi ceaţă.

Vineri încălzirea continuă, iar valorile maxime prognozate vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade. Ziua se anunţă senină, exceptând regiunile nordice şi nord-estice unde norii acoperă temporar cerul. În zonele joase, pe suprafeţe restrânse apare ceaţa dimineaţă şi pe timpul nopţii. Vântul va fi mai sprinten pe creste. (Realitatea.net)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
311

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
449

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
578

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...