Vreme rece şi ploi în aproape toată ţara

Vreme rece şi ploi în aproape toată ţara
În intervalul 14 aprilie ora 2.00 - 15 aprilie ora 12.00 va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 20-25 l/mp. În aceste regiuni vântul va prezenta intensificari temporare, cu viteze la rafala de peste 50 km/h.

Peste teritoriul României, ca de altfel peste cea mai mare parte a continentului european, a început să pătrundă o masă de aer mai rece, de origine polară. Până la începutul săptămânii viitoare, chiar dacă peste vestul şi centrul Europei se încălzeşte, sud-estul continentului rămâne sub masa de aer rece. Temperatura scade în cea mai mare parte a ţării şi se va situa într-un regim termic sub cel normal.

Joi puteţi înfrunta vremea numai cu haine mai groase şi umbrele. Meterologii anunţă din nou vreme rece pentru această perioadă din an, în cea mai mare parte a ţării. Vor fi înnorări şi ploi pe arii extinse în estul si sud-estul României, şi local în celelalte regiuni. Aversele vin însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20...25 de litri pe metru pătrat în Dobrogea, în sudul Moldovei şi în Muntenia. La munte, în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei prognoza anunţă chiar şi lapoviţă şi ninsoare. Vântul are intensificări în regiunile estice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 15 grade.

În Moldova găsim tot vreme închisă şi umedă astăzi. Ploile sunt mai bogate în partea de sud a regiunii, unde se pot depăşi pe arii restrânse 20...25 lmp. Şi vântul va prezenta intensificări. Temperatura are la amiază valori modeste: 9 grade la Galaţi şi Focşani, 11 la Iaşi şi Bacău şi 10 la Suceava.

Nu se opresc nici vineri ploile în jumătatea de est a ţării. Nici în rest nu vor lipsi, dar sunt rare şi mai lasă loc şi soarelui. La munte şi în depresiunile intramontane transilvane cad încă lapoviţe şi ninsori. Totuşi maximele mai cresc, şi ajung la 16-17 grade în Oltenia şi în vestul Munteniei. Doar în depresiunile intramontane e mai frig, cu valori la amiază sub 10 grade.

Sâmbătă mai sunt înnorări temporare şi local ploi, în zonele de deal. La munte, pe lângă ploi încă mai sunt condiţii de lapoviţă şi ninsoare. Temperatura la amiază va avea valori predominant de 15-16 grade: la Timişoara, Oradea, Baia Mare, Cluj, Sibiu, Craiova, Tulcea. În Moldova va fi mai frig: 13 grade în Bacău, 14 la Iaşi şi 11 grade la Suceava. (RTV)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
167

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
594

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
233

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...