Atentie la cosmeticele cumparate. Ce produse a retras de pe piata Protectia Consumatorului

Atentie la cosmeticele cumparate. Ce produse a retras de pe piata Protectia Consumatorului
Produsele cosmetice nu mai sunt de mult un moft, ci o necesitate, insa exista cazuri in care acestea pot fi daunatoare sanatatii. Cei de la Protectia Consumatorilor au restras deja de la comercializare cateva farduri si rujuri care contin metale grele precum crom sau plumb.

Au fost analizate produse cosmetice comercializate de operatorii economici din tara. Printre acestea se numara luciul de buze "Chissa", fardul pentru obraz "Terracotta – Chissa, fardul pentru pleoape 12 culori "Baolishi", tusul de ochi "Chissa" si mascara - Perfect Volume "Chissa". Iar analizele au arata ca acestea contineau metale grele (crom, plumb si cadmiu), chiar daca acest lucru este strict interzis.

Comerciantii au primit sanctiuni in valoare totala de 6.000 lei iar produsele cosmetice au fost retrase de la comercializare si distruse.

La ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi produse cosmetice:
 
Achizitioneaza cosmetice numai din magazine sau raioane specializate, acolo unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala). Atentie insa! Produsele originale nu se vand in afara lanturilor de distributie, cum ar fi tarabele sau de diverse persoane fizice "cu sacosa".
 
Fii atent mai ales la preturi. Preturile prea mici sunt dubioase, caci ele provin cu siguranta din filiere paralele.
 
Fii atent la calitatea ambalajului, deoarece acesta trebuie sa fie plastifiat, corespunzator unui produs "de lux". In plus, calitatea ambalajului trebuie sa corespunda valorii produsului. Sunt sanse mari ca un produs zis "de lux", ambalat in pungi de plastic sau intr-o cutie banala, sa fie, de fapt, o contrafacere.
 
Examineaza cu atentie eticheta, intrucat unii producatori si importatori "de marca" au adoptat voluntar personalizarea unor produse cu eticheta - holograma, pentru securizarea lor si protejarea brandului. (incont.ro)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
193

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
717

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...