Vreme în încălzire la Botoşani. Ce indică prognozele meteo pentru următoarea săptămână

Vreme în încălzire la Botoşani. Ce indică prognozele meteo pentru următoarea săptămână
Vremea din această iarnă poate fi caracterizată oricum, dar nu plictisitoare. Variaţiile de temperatură sunt frecvente, de la zile "blânde" la zile geroase, însă precipitaţii sunt încă insuficiente.

Nici zilele ce urmează nu fac excepţie. Deşi regiunea Moldovei, inclusiv Botoşaniul, se găseşte încă sub efectul unei avertizări de tip cod galben de frig, temperaturile sunt în creştere, ba chiar meteorologii susţin că există o tendinţă de încălzire bruscă a vremii.

Dacă la 9:30, termometrele de la Staţia Meteo Botoşani indicau minus 11,3ºC, maxima zilei de duminică va ajunge la minus 3ºC, în timp ce minima va fi de minus 8ºC.

Potrivit prognozelor, luni, temperaturile vor avea valori cuprinse între 2ºC şi minus 2ºC. Cerul va fi mai mult noros, iar spre după-amiază este anunţată o ploaie uşoară. În timpul nopţii aceasta se va transforma în ninsoare. Marţi dimineaţă cerul va fi noros, însă pe parcursul zilei se va degaja. Temperaturile vor oscila între 2ºC şi minus 4ºC. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări, predominant din sector nord- vestic.

De miercuri, vremea va fi mai caldă decât normalul termic al perioadei. Maxima zilei va urca la 6ºC, iar minima va fi de 2ºC. Cerul va fi noros dar nu sunt anunţate precipitaţii. Joi, temperaturile vor avea valori cuprinse între 8ºC şi 2ºC, iar vineri acestea vor oscila între 5ºC şi 1ºC. În ambele zile, cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab la moderat.

Sâmbătă, maxima va fi de 9ºC în timp ce minima va coborî la 3ºC. Cerul va fi parţial noros. La fel va fi şi duminică, atunci când termometrele vor indica o maximă de 11ºC şi o minimă de 3ºC.

În tradiţia populară, luna ianuarie este luna în care se aprecia evoluţia vremii în prima jumătate a anului: dacă în ianuarie vremea nu era friguroasă, atunci urma să fie astfel în lunile de primavară, iar vara avea să fie călduroasă. Dacă nu era ger în ianuarie, ar fi fost în martie şi în aprilie. Un Ianuarie uscat şi geros prevesteşte un februarie bogat în zăpadă.

 

Spune-ne opinia ta