Vreme frumoasă cu ploi izolate în următoarele zile

Joi şi vineri vremea se încălzeşte treptat în toată ţara, până la 32-33 de grade, iar sâmbătă şi duminică va fi vreme călduroasă în sud-est. Ca aspect, vremea va fi în general frumoasă, cu ploi puţine la munte, dar izolat în vest, nord şi centru.

Joi ne putem bucura în sfârşit de o zi de vară destul de frumoasă şi uşor mai caldă decât miercuri, fără însă ca în termometre să se adune prea multe grade. Cerul va fi variabil şi doar prin nord-vest şi centru, precum şi la munte se mai dezvoltă nori care să scuture şi ploi izolate. Vântul suflă slab şi moderat, iar maximele termice, în creştere uşoară, se încadrează între 23 şi 31 de grade Celsius.

În Moldova norii îşi fac simţită prezenţa mai ales în zonele apropiate de masivele montane, dar spre est devin inofensivi, aşa că nici vorbă de ploi. Temperaturile maxime prognozate sunt: 28 de grade la Galaţi, 27 în Bacău şi la Iaşi şi 25 la Suceava, valori normale pentru această dată.

Vineri vremea e frumoasă în aproape toată ţara, cu cer variabil şi vânt potolit. Doar izolat la munte mai sunt posibile ploi scurte de vară. Mai mult, încălzirea continuă, astfel încât în unele zone maximele câştigă chiar şi 4,5 grade. În general termometrele vor arăta la orele amiezii între 23 şi 32, poate chiar 33 de grade, cu cele mai mari valori în zonele de câmpie din vest şi sud-vest.

Weekend-ul începe cu vreme frumoasă în mai toate regiunile. Sâmbătă, cerul este variabil şi doar izolat, mai ales în sud-vest apar averse însoţite de tunete şi fulgere. În majoritatea zonelor regimul termic e foarte apropiat de cel de vineri, în sud-est se mai încălzeşte puţin şi după-amiaza e chiar călduroasă. Maximele termice se vor situa între 28 de grade în estul Transilvaniei şi 33 de grade în  Muntenia, poate chiar 34 în sud-estul extrem al provinciei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
244

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
221

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
318

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...