Vrei sa devii pompier?

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani recruteaza candidati pentru concursurile de admitere organizate in acest an de institutiile de invatamant ale Ministerului Administratiei si Internelor si ale Ministerului Apararii Nationale.

La Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza Bucuresti au fost scoase la concurs 50 de locuri din care 1 loc pentru persoane de etnie rroma, iar la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila Pavel Zaganescu Boldesti vor fi disponibile 133 de locuri.

Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu Sibiu si Academia Tehnica Militara Bucuresti au aprobat 15 locuri de ofiteri, la specializarile "geniu", "transmisiuni", "aparare N.B.C.", "echipamente pentru modelare, simulare si conducere informatizata a actiunilor de lupta" si "calculatoare si sisteme informatice pentru aparare si securitate nationala".

Pentru locurile din institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale pot candida atat barbati cat si femei, indiferent de specialitate.

Pentru a participa la concursul de admitere, candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba cetatenie romana si domiciliul in Romania; sa cunoasca limba romana, scris si vorbit; sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat; sa nu fi fost exmatriculati pentru abateri disciplinare dintr-o institutie de invatamant; sa aiba varsta de pana la 28 ani; sa aiba capacitate deplina de exercitiu; sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media generala de minimum 8.00; sa fie declarati apt medical, fizic si psihic; sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate; sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata, pentru savarsirea de infractiuni; barbatii sa aiba inaltimea de minimum 1,70 m iar femeile inaltimea minima de 1,65 m (cu exceptia candidatilor proveniti din liceele militare, promotia 2009).

Perioada de recrutare va fi intre 30 martie - 29 mai pentru Facultatea de Pompieri si academiile militare, respectiv 03 iulie pentru Scoala de Subofiteri. Inscrierile se fac la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani, strada Uzinei, nr. 3.

Informatii suplimentare se pot obtine la Biroul Resurse Umane din cadrul IJSU, telefon la 0231/508.129.

De asemenea, se pot accesa site-uri:

- www.academiadepolitie.ro

- www.armyacademy.ro (pentru Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu Sibiu)

- www.mta.ro (pentru Academia Tehnica Militara Bucuresti).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...