Voronin se pregăteşte de anticipate în R. Moldova

Voronin se pregăteşte de anticipate în R. Moldova

VLADIMIR VORONIN

Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, începe pregătirea formaţiunii pentru alegerile anticipate, a anunţat deputatul comunist Mark Tkaciuk.

Totodată, reprezentantul Partidului Comunist a ţinut să infirme zvonurile potrivit cărora Voronin ar avea grave probleme de sănătate.

Jurnaltv.md precizează că Vladimir Voronin are programate pentru săptămâna aceasta mai multe întâlniri organizatorice pe linie de partid şi că, în ciuda estimărilor pesimiste din sondajele de opinie, fostul preşedinte este convins de faptul că Partidul Comuniştilor poate reveni la putere în Republica Moldova.

Parlamentul moldovean nu a reuşit să aleagă un nou preşedinte al ţării, astfel că potrivit legislaţiei el urmează să fie dizolvat şi să fie organizate noi alegeri anticipate, lucru care ar trebui să se producă în a doua jumătate a acestui an.

Pe de altă parte, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat într-un interviu acordat Agerpres că anticipatele vor putea fi evitate prin modificarea Constituţiei, inclusiv în ceea ce priveşte procedura de alegere a preşedintelui ţării.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
21

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
22

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...