Vorona fierbe: VOM FACE UN LANT CU CORPURILE NOASTRE!

Vorona fierbe: VOM FACE UN LANT CU CORPURILE NOASTRE!

 Drumul de la Vorona nu mai face fata masinilor de mare tonaj  

Voronenii sunt la capatul rabdarii si ameninta ca, daca autoritatile nu gasesc o solutie viabila, sambata viitoare vor bloca soseaua, pentru ca masinile de mare tonaj sa nu mai treaca prin localitatea lor. Peste 1000 de oameni vor inchide drumurile Voronei!

Vom face un lant cu corpurile noastre. Lasam sa treaca autobuzul, dar masinile astea mari nu, spune profesorul Constantin Hetriuc, cel care a adunat peste 1.000 de semnaturi de la oamenii nemultumiti.

Luni, conducerea Consiliului Judetean Botosani trebuie sa gaseasca o solutie de compromis referitor la situatia tensionata care persista la Vorona, din cauza drumului ce tranziteaza localitatea. Drumul Judetean 208 C, care face legatura intre judetele Botosani si Suceava, este plin de gropi, iar starea sa se degradeaza pe zi ce trece din cauza masinilor de mare tonaj care circula catre balastiera de la Siret. O delegatie a voronenilor va ajunge maine la CJ, in incercarea de a rezolva amiabil problema.

Localnicii se plang ca masinile le-au fisurat peretii si le-au distrus fantanile.

De cand circula masinile astea de mare tonaj, peste puteri, drumul s-a degradat. Numai gropi peste tot. Crapa peretii la case, la fantani. Aici, la fantana, pietrele s-au desprins din cauza trepidatiilor. Nu stiam eu de ce agata galeata in fantana. Cand trec masini, apa din galeata se tulbura, se clatina. Ar trebui sa dispara masinile astea de tonaj greu. Si ziua si noaptea circula. Am iesit azi-noapte pe la doua jumatate, nu stiam ce se zguduie asa de tare. Mi-am zis: se darama satul?, se plange Avram Livadaru, un voronean de 80 ani.

Si Mihai Catana este stresat din cauza masinilor.

Din cauza fisurilor, si-a ornat casa ca pe bradul de Craciun. De la o vreme circula pe drum o seama de masini, precum vagoanele la tren. Inainte erau de pana la 10 tone, acum au zeci de tone. Uitati-va la peretii casei mele. Peste tot sunt crapati. Am pus coli de hartie. Maine-poimaine se prabuseste, a spus voroneanul.

Solutia pe care o agreeaza oamenii din comuna este devierea circulatiei prin localitatea Joldesti, pe Valea Siretului, pe fostul drum strategic, cu iesire spre drumul Sucevei.

Drumul asta a fost reactivat intr-o oarecare masura prin 1994 si s-a turnat asfalt pe o singura banda, pe mijlocul drumului. E spart si nu se mai poate folosi. Si acum este pancarta pe care scria cand trebuia terminat acel drum, spune Mitica Popovici.

Voronenii se gandesc ca pe autoritati nu le intereseaza de soarta oamenilor de rand, astfel incat sunt ferm hotarati sa recurga la blocarea drumului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
62

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
81

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
51

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...