Vor fi - 20, -25 de grade, spune directorul ANM, din 13 februarie ninge din nou

Vor fi - 20, -25 de grade, spune directorul ANM, din 13 februarie ninge din nou
Directorul general al ANM, Ion Sandu, a declarat la Comandamentul de la MAI, că, în următoarea perioadă, acolo unde va fi cer senin, temperaturile vor fi de - 20 spre -25 de grade, iar unde e nor de -15, -20 de grade, existând semnale că din 13 februarie va ninge iar, dar nu se ştie cât de mult.

"Urmează patru nopţi de temperaturi scăzute, avem Cod galben până duminică. Ca informaţie pragmatică, pentru orientare, acolo unde cerul e senin vor fi - 20, - 25 de grade, unde e nor vom avea - 15, - 20 de grade. Este vorba despre temperaturile din timpul nopţii", a spus Ion Sandu, citat de Mediafax.

Acesta a menţionat că sunt semnale că din 13 februarie va ninge din nou în România, dar că nu se poate spune acum cât de puternic va ninge sau cât de tare va sufla vântul.

"Dacă este cazul, vineri dimineaţă, pe site-ul ANM va fi emisă o atenţionare", a declarat directorul ANM.

Premierul interimar, Cătălin Predoiu, a precizat că, datorită ameliorării condiţiilor meteorologice, intervenţia autorităţilor în localităţile izolate a devenit posibilă iar situaţia începe treptat să se normalizeze.

Acesta a subliniat că a cerut autorităţilor locale să rămână în continuare mobilizate, având în vedere că fenomenele meteorologice nefavorabile pot reveni.

Predoiu a subliniat că strategia de închidere a drumurilor pe perioada viscolului a funcţionat şi că acum este mult mai simplu să fie deszăpezite.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
104

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
106

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
153

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...