Vopsele de par care pun viata in pericol!

Vopsele de par care pun viata in pericol!
Uite controlul, nu e controlul! Ministerul Sanatatii intrase in alerta, in toamna anului trecut, cand a anuntat, printr-o adresa, ca 1400 de compusi chimici interzisi sunt folositi in fabricarea vopselelor de par!

Angajatii Inspectiei Sanitare de Stat Botosani au inceput un amplu control pe piata. Din acest motiv, o serie de produse ale unor marci de prestigiu au fost scoase din comert.

Controlul a fost insa oprit dupa doua saptamani, tot in urma unei adrese a MS, in care se transmitea ca totul va intra in stand-by pana la studierea dosarelor tehnice ale acestor produse, depuse la minister.

Comitetul stiintific a recomandat Comisiei sa ia noi masuri pentru a controla utilizarea substantelor colorante pentru par.

"Trebuie sa verificam produsele cosmetice care contin astfel de substante, catalogate ca fiind periculoase de catre Comitetul stiintific pentru produse destinate consumatorilor al Uniunii Europene. S-a ajuns la concluzia ca riscurile posibile sunt ingrijoratoare, iar din tara s-au primit deja mai multe sesizari cu privire la reactii la unii dintre acesti compusi", a precizat Mihai Alexandru, inspector sef al ISS Botosani.

ISS a inceput in toamna controale in depozitele de produse cosmetice, dar si in farmacii si unitatile comerciale, fiind retrase de la comercializare cateva produse pentru colorarea parului ale unor firme precum Loncolor, Palette, Alix Avien, Bess sau Wella.

Inspectorii sanitari spun insa ca populatia nu trebuie sa se ingrijoreze, pentru ca toate produsele gasite sunt retrase de pe piata, insa multe dintre acestea nu contin aceste substante nocive.

Printre cele mai intalnite substante folosite ca ingrediente sunt 2 nitro-p-fenilendiamina, Acid Orange No. 3, Basic Blue No. 7, Basic Red No. 2, m-fenilendiamina sau HC Yellow No.5.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
266

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
446

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
137

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...