VOCES IN ITALIA - Un vis de-o vara, amintiri pentru o viata!

VOCES IN ITALIA - Un vis de-o vara, amintiri pentru o viata!

 Grupul VOCES in concert in Italia  

Putini romani mai pot spera la aplauzele italienilor, dupa framantatele si ultra mediatizatele povesti ce napadesc zi de zi spre noi. Si totusi, niste copii au cucerit Italia la ei acasa!

Copiii din Dorohoi au lasat deoparte orice temere si au pornit, cu inima deschisa si cu cantecul pe buze, sa le arate italienilor ca romanii sunt altfel. Si i-au convins!

Mii de oameni la spectacole, aplauze si pretuire sincera! Asta au primit micutii dorohoieni. Si nu e putin lucru...

In perioada 23-30 iunie, Grupul vocal VOCES al Clubului Copiilor si Elevilor Dorohoi, instructor Paul-Ciprian Mihai, a efectuat un turneu in Italia, unde a sustinut mai multe spectacole.

In prima zi, copiii au fost la un parc acvatic in Statiunea Campi Bisenzio, la cativa kilometri de Florenta. In seara aceleiasi zile, grupul a sustinut un spectacol la Schignano (Comune di Vaiano).

In ziua de 26 iunie, Grupul VOCES a sustinut un microrecital, ca invitat in Spectacolul Moda estate, in localitatea La Briglia. Acest spectacol a fost transmis in direct pe Radioinsieme.it si a fost inregistrat, urmand a fi difuzat pe postul tv RAIUNO. Acesta a fost un spectacol de divertisment, unde si-au dat concursul mai multi designeri italieni, printre care Graziano Amadori, Giuseppe D Urso, Federico Stefanacci si altii. Prezentatori au fost fotomodelul Gloria Bellicchi - (Miss Italia 1998 si realizatoarea emisiunii Pianeta Mare la postul tv. Rete Quattro) si Samuele Pini.

Au fost prezenti peste 2000 de spectatori, iar Grupul VOCES i-a incantat cu 3 cantece in limba italiana: L italiano, Canzone blu si Ma che musica maestro, iar micutul Eduard-Danut Pintilei, de 7 ani, a cules aplauze furtunoase, interpretand o piesa din repertoriul lui Pavarotti, Mamma.

In data de 27 iunie, Grupul VOCES a sustinut un recital in cadrul seratei Festa dell Unita, in localitatea Migliana. Au fost prezenti peste 500 de spectatori care au aplaudat spectacolul oferit de Grupul VOCES, copiii interpretand cantece din repertoriul italian: Azzuro – Adriano Celentano, L italiano si Insieme – Toto Coutugno, Canzone blu – Al Bano si Romina Pover, Voulez-Vous dancer si Mamma Maria – Ricchi e Poveri si Ma che musica maestro – Raffaela Carra, iar solistii au interpretat: Eduard Danut Pintilei – Mamma (Pavarotti), Cezara Mindrescu – Il ballo del qua-qua (Al Bano si Romina Pover), Andreea Leparda – Io canto (Laura Pausini), Laura Macoviciuc – La piu bella (Anna Tatangelo), Ana-Maria Gibu – Vivere (Andrea Bocceli), Andrei Gorgan – Viva la mamma (Edoardo Benato) si Codruta Barariu – Strani amori (Laura Pausini).

Organizatorii acestei petreceri au fost foarte incantati de prestatia copiilor si au asigurat Grupul VOCES ca in anul ce va urma va sustine mai multe spectacole in Italia pe baza unui contract.

Acelasi program a fost sustinut de Grupul VOCES si in cadrul spectacolului multinational din Piazza San Francesco din Prato, in data de 28 iunie, cu ocazia manifestarii Festa dei popoli, unde au participat formatii si interpreti din Nigeria, Filipine, China, Ucraina, Polonia, Brazilia si Romania.

Cu aceasta ocazie, Grupul VOCES a fost urmarit de peste 1000 de spectatori din toate aceste tari, interpretand si piese in limba romana, pe langa cele italiene. Ziua urmatoare, Grupul VOCES a vizitat Florenta, iar la intoarcere a vizitat Venetia.

Turneul grupului VOCES a fost posibil cu sprijinul omului de afaceri italian Gian Carlo Mauro Magni, cel mai important sponsor al grupului VOCES, care anul trecut a suportat integrat costul deplasarii in Italia al Grupului, al parintilor si al reprezentantilor Primariei Dorohoi, care urmau sa puna bazele infratirii dintre cele doua localitati Dorohoi si Vaiano. In acest an, Gian Carlo Mauro Magni a asigurat cazarea grupului la Sofignano.

"Multumim pe aceasta cale dumnealui si preotilor care au facut posibila aceasta cazare Don Pedro, preotul de la Schignano si Don Carlo. Printre alti oameni de suflet care au sponsorizat deplasarea unor copii din Grupul VOCES se numara primarul Municipiului Botosani, S.I.P. Botosani, I.F. Frunza", a precizat Paul Ciprian Mihai.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
10

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
30

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
82

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...