Vlădescu: Pensiile mici ar putea fi scutite de micşorări

Vlădescu: Pensiile mici ar putea fi scutite de micşorări
Vlădescu a recunoscut, în cadrul emisiunii Ora de Foc de la Realitatea Tv că este foarte greu pentru un pensionar să se descurce cu 600 sau 700 de lei pe lună.

Există unele forme de ajutor social care nu se impozitează, cum ar fi alocaţia pentru copii, a spus în cadrul emisiunii Ora de Foc de la Realitatea Tv, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu. El a menţionat însă că alocaţia pentru creşterea copilului este în zona veniturilor care pot fi impozitate. "Scenariul de bază pentru reducerile de alocaţii nu există în formula de minus 25%", a completat Vlădescu.

El nu a exclus însă varianta în care ar fi posibililă o diminuare a indemnizaţiei pentru creşterea copiilor numai pentru părinţii cu venituri foarte mari. "Dacă acest program va afecta un număr redus de mămici cu alocaţii foarte mari, este posibil să fie aplicat", a spus ministrul.

Sebastian Vlădescu a mai spus că şi pensiile foarte mici ar putea fi scutie de micşorări. "Va fi o decizie politică finală, iar în acest caz va trebui să vedem de unde tăiem suplimentar", a completat el.

Sebastian Vlădescu a recunoscut, în cadrul emisiunii Ora de Foc de la Realitatea Tv că este foarte greu pentru un pensionar să se descurce cu 600 sau 700 de lei pe lună, dar a spus că preferă să le scadă pensiile acum decât să ajungă în situaţia în care să nu-i mai poată plăti deloc peste câteva luni. 

Reducerea pensiilor cu 15% se aplică până la intrarea în funcţie a noului sistem de pensii, la 1 ianuarie 2011. "Tot dipsonibilul finaciar pentru pensii le va fi pus la dispoziţie atunci", a explicat Vlădescu. 

În privinţa salariilor bugetarilor, Vlădescu a spus că se va tăia câte 25% din fiecare salariu individual. "Nu există măsuri credibile care să permită funcţionarea statului fără aceste măsuri", a explicat Vlădescu. În plus el a anunţat că numărul angajaţilor de la stat va fi redus atât în 2010 cât şi în 2011, dar a spus că nu există încă o cifră exactă propusă pentru disponibilizări. conform Realitatea.net.

"Nu pot eu din biroul meu de la Bucureşti să decid câţi oameni vor fi disponibilizaţi din teritoriu", a spus ministrul Finanţelor.

Data de implementare a măsurilor a rămas 1 iunie 2010, potrivit ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
57

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
734

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
221

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...