Viorel Iliuţă, înaintea unei concluzii finale: "Voi avea toleranta zero". Medicul Prajinariu şi-a luat concediu de odihnă!

Managerul Spitalului Judetean Mavromati, Viorel Iliuta, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca activitatea comisiei constituita pentru a face o ancheta la Sectia de Obstetrica si Ginecologie dupa dezvaluirile facute de medicul Eugen Prajinariu este ingreunata, dat fiind ca medicul a refuzat sa se prezinte in fata comisiei.

Ba mai mult, potrivit managerului Spitalului Judetean, medicul Eugen Prajinariu si-a luat concediu de odihna inainte ca cererea pe care a depus-o in acest sens sa fie aprobata, fiind vorba despre doua zile de concediu, exact in perioada in care trebuia sa fie cercetat.

Viorel Iliuta a spus ca in cursul zilei de marti l-a contactat telefonic pe medicul neonatolog pentru a avea o discutie cu acesta, dar nu a reusit sa dea de el, avand telefonul inchis.

"Noi am numit o comisie de cercetare administrativa care trebuie sa faca o radiografie asupra documentelor pe care partile le prezinta. Comisia si-a facut treaba cu documentele puse la dispozitie, dar au aparut elemente noi ieri si azi. Activitatea comisiei a fost ingreunata dat fiind ca domnul doctor nu a vrut sa participe la cercetare, refuzand un membru al comisiei, find vorba de doamna Gina Puflea, invocand o relatie tensionata. Domnul doctor de pe data de 10 februarie a depus brusc o cerere de concediu si a plecat val-vartej la ora 13.00, fara a avea cererea aprobata si fara a fi terminat programul care este pana la ora 14.00", a declarat Viorel Iliuta.

Managerul Spitalului Judetean a catalogat  gestul medicului de a pleca in concediu inainte de a-i fi aprobata cererea ca fiind un act de indisciplina si a spus ca Eugen Prajinariu va fi cercetat in acest sens.

Viorel Iliuta a concluzionat ca anumite aspecte sesizate de medic se confirma, iar cei care se fac vinovati vor fi sanctionati, dar nu poate fi formulata deocamdata o concluzie finala, intrucat au mai aparut elemente noi care trebuie verificate, respectiv materiale puse la dispozitie de medicul Eugen Prajinariu.

"Voi avea toleranta zero", a concluzionat seful Spitalului Judetean.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben de inundații în Botoșani, de duminică dimineață până luni seară!

astăzi, 14:02

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au emis un cod galben de duminică, de la ora 06:00, până luni, ...

Ziua și amenzile: Cheflii din Centrul Vechi ”deranjați” de polițiștii locali!

astăzi, 13:28

În ciuda controalelor dese, a monitorizărilor permanente prin intermediul camerelor de supraveghere instalate în zonă, abaterile sunt la ordinea zilei. În cursul zilei de joi, 2...

Leon Dănăilă despre ultimele clipe ale soției sale, Alexandrina: ”Nu am încetat să-i duc flori nici când se afla în stare de inconștiență pe patul de spital!” (Foto, Video)

astăzi, 11:43

Puțini știu că medicul Leon Dănăilă a fost un soț împlinit, un bărbat care și-a iubit și încă își iubește soția, chiar și după moarte. Cei doi s-au cunoscut la Com...