Vine, vine primăvara! PROGNOZA PE TREI ZILE

Vine, vine primăvara! PROGNOZA PE TREI ZILE
Duminică, deja putem vorbi de vreme caldă pentru ultima zi a lunii martie. Norii rămân consistenţi şi va ploua în jumătatea vestică a ţării, izolat în cantităţi de până la 25 litri/mp. După-amiază şi spre seară din loc în loc apar ploile şi în restul ţării, mai ales averse, posibil chiar şi descărcări electrice. Vântul se va intensifică trecător în toate regiunile, dar mai ales în vestul ţării, unde viteza va depăşi 50 km/h, iar la munte 70 km/h. Temperaturile maxime vor avea valori de la 12…13 grade în nordul Moldovei până la 23…25 de grade în Muntenia şi vestul Dobrogei.

Şi în Moldova vremea va fi caldă, chiar dacă spre seară sunt condiţii să plouă. Vântul îşi face simţită prezenţa, dar nu va pune probleme deosebite, iar temperaturile maxime cresc de la 13…15 grade la Suceava şi Botoşani, la 19…21 la Bacău, Iaşi şi Vaslui şi până la 22..24 de grade la Focşani şi Galaţi.
 
Luni, vremea se răceşte semnificativ în regiunile intracarpatice, dar precipitaţiile se mai răresc şi va fi mai mult soare. Ploile vor prefera tot vestul, centrul şi nordul ţării, dar vor fi mai slabe cantitativ. Regimul termic rămâne în general peste cel obişnuit, cu maxime cuprinse între 7 grade la Timişoara şi Oradea şi 21 de grade la Galaţi, Tulcea şi Călăraşi.

Marţi putem vorbi tot de vreme caldă, dar instabilitatea atmosferică se va accentua. Norii vor fi deveni din ce în ce mai consistenţi, în special în vestul ţării unde în partea a doua a zilei încep ploile, iar spre seară se extind în mai toate regiunile. Vântul se înteţeşte treptat, însă maximele termice rămân ridicate, cu valori de la 11 grade în nordul Moldovei până la 22 de grade în Lunca Dunării.

Circulaţia atmosferică antrenează în continuare aer cald de deasupra Mării Mediterane, aşa că temperatura continuă să crească şi astăzi în sud-estul Europei, şi implicit în ţara noastră. Nici încălzirea nu durează prea mult, nuanţele de portocaliu sunt înlocuite de nunanţele de albastru pe harta noastră. Astfel că, dacă astăzi şi mâine aşteptăm maxime de peste 20 de grade în sud-estul ţării, în partea a doua a săptămânii, vremea se răceşte din nou, dar regimul termic pare să nu coboare prea mult sub cel obişnuit. Soarele va fi scump la vedere, vor fi destul de frecvente ploile, la început în jumătatea vestică, iar miercuri şi joi în toată ţara şi vor fi asociate şi cu vânt destul de intens.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
101

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
432

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
159

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...