Șefa ISJ: "Avem încă destule cazuri de distrugere a bunurilor din școli"

Șefa ISJ: "Avem încă destule cazuri de distrugere a bunurilor din școli"
Majoritatea unităților de învățământ din județ au stabilit semne distinctive pentru elevi, a precizat Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

În 118 unități de învățământ, 47 din mediul urban și 71 din mediul rural, există semne distinctive.

“Asta a depins de autonomia fiecărei unităţi de învăţământ, care a stabilit de la uniformă, ecuson, eşarfă sau alte semne distinctive. Avem încă destule cazuri de distrugere a bunurilor şcolii“, a spus Mihaela Huncă.

În ceea ce privește siguranța și paza în școli, șefa ISJ a menționat că la această dată 63 de unități de învățământ sunt monitorizate video, și 60 au pază umană.

În acest an școlar au fost înregistrate 24 de cazuri de insulte grave, 32 de amenințări, 92 de violențe fizice ușoare și trei cazuri de șantaj în rândul elevilor. În ceea ce privește distrugerilor în școli au fost înregistrate 30 de astfel de cazuri.

“Avem încă destule cazuri de distrugere a bunurilor şcolii. Nu este un fenomen foarte mare dacă ne gândim la numărul de elevi, aproximativ 70.000 pe care îi avem, dar stă în atenţia noastră acest obiectiv, a adăugat şefa IŞJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
57

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
320

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
125

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...