Vine, vine, primăvara! PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vine, vine, primăvara! PROGNOZA METEO PE TREI ZILE
Luni, vreme caldă pentru luna ianuarie, dar mohorâtă. Norii acoperă din când în când cerul şi va ploua slab prin regiunile nordice, dar pe arii restrânse. În prima parte a zilei, local, va persista ceaţa formată în timpul nopţii, mai ales în zonele joase de relief din sud şi sud-est. Vântul rămâne mai insistent în Banat, Crişana, dar şi la munte. Regimul termic va fi cu 10 grade peste mediile climatologice, cu maxime cuprinse între 4 şi 14 grade.
 
Procesul de încălzire a vremii continuă luni şi marţi datorită unei masei de aer cald care avansează dinspre Marea Mediterană peste Peninsula Balcanică. Sunt aşteptate valori chiar şi cu 10 grade peste mediile climatologice, până la 13..14 grade în Dobrogea. Precipitaţiile vor fi puţine şi slabe, burniţă şi ploaie, dar vor fi condiţii de ceaţă şi de polei. De miercuri, vremea începe să se răcească treptat . Ţara noastră se va afla sub influenţa unei mase de aer rece polar, în nuanţe de albastru deschis, dar regimul termic va fi apropiat de mediile climatologice, iar precipitaţii mai consistente, în general ninsori, sunt aşteptate abia spre sfârşitul săptămânii următoare.

În Moldova va fi cel mai rece, chiar dacă şi aici temperaturile sunt peste cele obişnuite. Nu va lipsi soarele, dar în nordul regiunii este posibil ca trecător să plouă slab, în timp ce în centru şi în sud sunt condiţii de ceaţă. Temperaturile cresc de la 4..5 grade la Suceava şi Botoşani, 6..7 la Piatra Neamţ, Iaşi şi Bacău, 9..10 grade la Focşani şi Galaţi.
 
Mâine
, norii şi ploile se extind în majoritatea regiunilor cu excepţia sud-estului ţării, unde este posibil să fie ceaţă dimineaţa şi vânt mai insistent după-amiază. Temperaturile încep să scadă în medie cu 3..4 grade, deocamdată doar în jumătatea nordică a ţării şi vor fi cuprinse între zero grade în nordul Moldovei, la Suceava şi 14 grade în sud-est, la Călăraşi şi la Constanţa.

Miercuri, cerul va fi acoperit de nori în aproape toată ţara, şi plouă doar în sud-est, în timp ce în restul ţării cad precipitaţii mixte. Soarele îşi face apariţia trecător doar în Banat şi Oltenia. Regimul termic se apropie treptat de mediile climatologice, aşa încât temperaturile maxime se situează între minus 3 minus 2 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 8 grade în sudul ţării. 
 
Vremea în Europa

 
În Europa, vremea rămâne capricioasă în majoritatea regiunilor. În vest este mai frig decât în mod obişnuit, cad precipitaţii de la ploaie până la ninsoare, iar vântul suflă în rafale, motiv pentru care rămân în vigoare atenţionările şi avertizarile meteorologice cod galben şi chiar portocaliu. Temperaturile abia ajung la 7 grade la Madrid, în jur de 3 grade la Paris şi zero grade la Londra. Vremea este asemănătoare şi prin centru, cu lapoviţă şi ninsoare, polei şi vânt insistent. Şi aici, maximele sunt modeste: minus 2 grade la Praga şi la Viena şi minus 6 grade la Berlin şi la Varşovia. Spre nord apar şi câteva raze de soare, dar vorbim tot de vreme foarte rece, cu cel mult minus 11 grade la amiază la Oslo şi minus 9 grade la Helsinki. Spre est, cerul rămâne noros, predomină ninsorile şi nu vor fi mai mult de minus 12 grade la Moscova şi minus 5 la Kiev. În sud, soarele este scump la vedere şi nu vor lipsi ploile şi vântul taios. Sunt prognozate 12 grade la Roma, 14 la Istanbul şi 18 grade la Atena.


realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
50

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
30

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
33

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...