VIDEO Proiectul de modernizare urbană a Dorohoiului, cu finanţare europeană, aproape de final. Alexandrescu: "Este cel mai ambiţios proiect!"

VIDEO Proiectul de modernizare urbană a Dorohoiului, cu finanţare europeană, aproape de final. Alexandrescu: "Este cel mai ambiţios proiect!"
Sala de şedinţe din incinta Casei Municipale de Cultură Dorohoi a găzduit miercuri o conferinţă de presă unde a fost prezentat stadiul lucrărilor proiectului cu finanţare europeană "Reabilitare şi modernizare urbană în municipiul Dorohoi". Conferinţa de presă a fost susţinută de primarul Dorin Alexandrescu şi managerul de proiect Cristian Dogaru.

Au mai fost prezenţi viceprimarul municipiului, Lucian Topalagă şi angajaţi ai primăriei implicaţi în derularea proiectului, reprezentanţi ai unor instituţii publice.

În cadrul conferinţei de presă au fost prezentate obiectivele proiectului, stadiul lucrărilor şi ce s-a realizat efectiv. Este vorba de modernizarea drumurilor şi reparaţii la sistemul rutier, modernizarea trotuarelor, înlocuirea bordurilor (s-au montat şi borduri cu rampe speciale pentru persoanele cu dizabilităţi), modernizarea parcărilor şi amenajarea acestora, montarea de semne de circulaţie, amenajarea pietonalului central, (pavaj, fântână arteziană, iluminat public, dotarea cu mobilier stradal – 50 de coşuri de resturi menajere, 50 de bănci stradale, 30 de staţii de autobuz prefabricate). S-a executat o fântână arteziană (51 de jeturi, fântana este programabilă, iar efectele şi jocurile de apă sunt programate de către un controler automat, iar jeturile sunt dispuse în formă de pătrat), montarea a 52 de stâlpi de iluminat, amenajarea de spaţii verzi, modernizarea reţelei de canalizare menajeră. Valoarea totală a Proiectului este de 34.343.488,58 lei, din care valoarea totală nerambursabilă 27.200.733,98  lei. Perioada de implementare a proiectului: 28.09.2011 – 27.12.2015.

Primarul Dorin Alexandrescu a arătat importanţa acestui proiect pentru municipiul Dorohoi. "Este cel mai ambiţios proiect şi cu finanţarea cea mai mare din fondurile europene, care a vizat o mare parte a infrastructurii rutiere dorohoiene. (…) Lucrurile sunt vizibile, de la o infrastructură precară s-a ajuns la o infrastructură care promite ca pe viitor, dorohoienii să beneficieze de un siustem rutier bun în aşa fel încât acest proiect să-şi atingă parametrii propuşi. (…) Bineînţeles că pe lângă acest proiect, la Dorohoi ar mai trebui unul de asemenea anvergură pentru a ne acoperi întreaga infrastructură. Nu pot să am şi un regret şi anume că proiectul pe care operatorul de apă, SC Nova Apaserv, nu a reuşit să-l implementeze în municipiul Dorohoi cu toate că acest lucru era posibil şi astfel, această frumoasă infrastructură pe care am realizat-o, să nu suporte intervenţii timp de patru, cinci ani", a spus în conferinţa de presă, primarul Dorin Alexandrescu. Citeste mai departe, pe realitateadorohoiana.ro!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
93

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
206

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...