VIDEO La sărbătoarea oraşului, primarul Ovidiu Portariuc a făcut un apel la unitate şi devotament

În faţa sutelor de credincioşi care au participat, joi dimineaţă, la slujba de la Biserica Sf. Gheorghe, primarul Ovidiu Portariuc a făcut un apel la unitate.

Edilul-şef  al urbei a vorbit despre importanţa acestei zile pentru comunitatea locală şi a spus că fiecare ar trebui să aibă în caracter trăsăturile Sf. Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul Municipiului Botoşani.

“Iată-ne din nou împreună în cea mai frumoasă zi a oraşului nostru, ziua patronului spiritual Sf. Mare Mucenic Gheorghe, preţuit de-a lungul timpului pentru curajul cu care a ales să îşi mărturisească public credinţa creştină, pentru spiritul său drept. După o slujbă atât de frumoasă cum a fost cea la care tocmai am participat, cu toţii suntem pătrunşi de solemnitatea acestor momente, de importanţa acestei sărbători atât pentru noi, cât şi pentru viaţa oraşului nostru. Este patronul şi ocrotitorul unui însemnat număr de ţări, de regiuni şi oraşe. Prezenţa sa pe primele sigilii şi peceţi ale Târgului Botoşanilor în postura de învingător în lupta cu balaurul arată orientarea încă de pe atunci către triumful binelui asupra răului, către prosperitate prin muncă şi credinţă. Fiecare dintre noi ar trebui să avem în caracter trăsăturile definitorii ale Sf. Gheorghe, curajul, credinţa şi cinstea", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Acesta a ţinut să le mulţumească botoşănenilor, atât în numele Consiliului Local, cât şi al Executivului Primăriei, că au participat în număr atât de mare la slujba oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei, şi i-a felicitat pe toţi cei care astăzi serbează ziua numelui, urându-le să fie “sănătoşi, harnici şi mândri de numele lor".

Portariuc şi-a mai exprimat speranţa că în cel mai scurt timp vor începe lucrările atât de aşteptate la Biserica Sf. Gheorghe şi a încheiat invintându-i pe toţi botoşănenii “să rămână uniţi şi devotaţi oraşului nostru".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Revoltă într-o comună din Bacău, din cauza unei firme din Botoșani!

astăzi, 09:57

Este revoltă în comuna Mărgineni, din judeţul Bacău, din cauza unor lucrări neterminate care i-a îngropat pe localnici, la propriu, în noroaie, informează Antena 3 CNN. De v...

Percheziții în toată țara, inclusiv la Botoșani, într-un dosar de nerespectarea regimului armelor și munițiilor! (video)

astăzi, 09:20

La data de 4 octombrie 2024, polițiștii structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, sprijiniți de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare, sub coordonarea Direcției ...

Starețul unei mănăstiri din Botoșani și-a aniversat ziua de naștere în mijlocul oamenilor nevoiași! (Foto)

astăzi, 08:03

Arhimandritul Calinic Chirvase, starețul Mănăstirii Coșula, și-a petrecut ziua de naștere în mijlocul nevoiașilor de la Casa Nicolae. ”La acest moment aniversar, ne aducem aminte...