VIDEO Incendiu devastator de Pasti, intr-o biserica ortodoxa din New York: "Oamenii plangeau, foc oribil..."

VIDEO Incendiu devastator de Pasti, intr-o biserica ortodoxa din New York: "Oamenii plangeau, foc oribil..."
Un incendiu puternic a distrus in prima zi de Pasti o catedrala ortodoxa aflata in cartierul Manhattan. Inregistrari video postate pe Internet arata flacarile uriase care ieseau din biserica si fumul care se ridica deasupra celebrei zone Madison Square din New York.

"Foc imens la Biserica Ortodoxa Sarba... oamenii plangeau, foc oribil", este descrierea scenei de catre un martor citat de ABC.

Incendiul a izbucnit la cateva ore dupa ce se terminase slujba de Paste, la care participasera aproximativ 700 de enoriasi, potrivit NBC New York.

170 de pompieri au fost trimisi sa se lupte cu flacarile. In cele din urma, incendiul a fost stins, dar biserica este aproape distrusa.

Un administrator al cladirii a incercat sa patrunda in biserica si a suferit o intoxicatie cu fum, dar este in afara oricarui pericol.

Nu se cunoaste cauza care a dus la izbucnirea flacarilor.

Catedrala Sfantul Sava a fost o biserica episcopala din 1855 pana in 1940, cand a fost cumparata de Biserica Ortodoxa Sarba.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
398

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
146

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
97

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...