VIDEO: FC Botosani, un tur de campionat EXCELENT! Grozavu mai bun decat Popovici! CIFRELE si GOLURILE turului!

VIDEO: FC Botosani, un tur de campionat EXCELENT! Grozavu mai bun decat Popovici! CIFRELE si GOLURILE turului!

   Ionut Tabultoc

La al doilea sezon in prima liga din Romania, FC Botosani a facut un tur de campionat mult peste cel de la debutul din Liga 1.

Daca in pauza competitionala a sezonului trecut FC Botosani avea 19 puncte si se afla pe locul 12, acum botosanenii isi petrec sarbatorile de iarna pe locul 7, avand 27 de puncte. Munca, determinare, respect si iar munca, acestea par sa fie cuvintele principale dupa care se ghideaza antrenorul Leo Grozavu de cand a preluat pe FC Botosani.

Grozavu, mai bun decat Popovici

Echipa locala a inceput aventura in Liga 1 in sezonul 2013-2014, avandu-l ca antrenor principal pe Cristi Popovici, cel care a reusit performanta istorica de a promova pentru prima data in prima liga din Romania.

Gurile rele spun insa ca meritul nu este al lui Cristi Popovici, ci a lotului valoros pe care l-a avut FC Botosani in liga secunda. Popovici a stat pe banca botosanenilor timp de 16 etape (19 puncte obtinute), iar imediat dupa infrangerea suferita pe teren propriu cu Concordia Chiajna, scor 0-2, oficialii clubului au anuntat demiterea atrenorului.

In ultima etapa, dar si in primele doua etape din retur, care s-au jucat la finalul anului 2013, FC Botosani a fost condusa de Valeriu Bordeanu, acesta reusind sa obtina un punct din cele trei intalniri, 2-2 cu Gaz Metan Medias.

Incepand cu anul 2014, Leo Grozavu a fost numit antrenor principal al FC Botosani si de pe locul 12, pozitie pe care se afla echipa locala in pauza de iarna, a reusit sa termine sezonul pe locul 8, reusind sa obtina 43 de puncte la finalul campionatului.

Multi cunoscatori al fotbalului din Botosani au spus ca antrenorul Cristi Popovici a fost demis pentru ca a pierdut vestiarul, nu se intelegea foarte bine cu toti jucatorii si nu avea autoritate asupra lor si asta pentru ii "prefera" mai multe pe jucatorii nascuti in Bacau, lucru despre care nu se poate spune in cazul lui Leo Grozavu, un antrenor sever, spun unii, dar un antrenor care stie cum sa discute cu fiecare jucator, stie cum sa-i incurajeze si cum sa-i faca sa fie disciplinati si daruiti la antrenamente.

Odata cu venirea lui Leo Grozavu, jucatorii de la FC Botosani au devenit o familie, lucru dovedit de rezultatele obtinute, dar si de cuvintele spuse de fotbalisti. "Am intalnit aici un grup unit. Suntem o adevarata familie si de asta avem si rezultate", spunea atacantul Martinus Quenten.

Cifre impresionante in acest tur de campionat


FC Botosani a reusit sa obtina in acest tur de sezon un numar de 27 de puncte, cu 8 puncte mai mult decat cele obtinute in prima jumatate a sezonului trecut.

Botosanenii au 8 victorii in Liga 1, 3 egaluri si 6 infrangeri, avand un golaveraj de -1 (22 g. marcate si 23 g. primite), in timp ce la finanalul turului trecut aveau doar 5 victorii, 4 egaluri si 8 infrangeri, cu un golaveraj de - 12 ( 14 g. marcate si 26 g. primite).

Golgheterii turului:

1 Vaşvari Gabriel Cristian 5 g
2 Batin Paul 4 g
3 Quenten Martinus 3 g 
- Hadnagy Attila László 3 g 
- Fülöp Istvan - Sandor 3 g
6 Ngankam Fidele Roussel 2 g
7 Codoban Claudiu 1 g
- Ngadeu-Ngadjui Michael 1 g

* Articol de Ionut Tabultoc
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...

Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

astăzi, 10:57

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  ...

Procesiune și recital de pricense la una dintre cele mai căutate mănăstiri din Botoșani!

astăzi, 10:44

Luni, 23 septembrie, Mănăstirea Gorovei își serbează hramul Icoanei Făcătoare de Minuni a Sfântului Ioan Botezătorul. Sărbătoarea începe de duminică, 22 septembrie, la o...