Ivan: "Mi se pare total greşit ce s-a întâmplat. E o întrebare foarte des pusă la Bruxelles de ce nu au putut vota românii din afară"

Europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, a declarat la Gândul Live că i se pare "total greşit" ce s-a întâmplat pe 16 noiembrie la secţiile de votare din Diaspora, dezvăluind că foarte des, la Bruxelles, îi este pusă întrebarea de ce nu au putut vota românii din afară.

"Trebuie clarificată dacă legea nu a permis sau nu s-a dorit. Dacă legea nu a permis este o pată asupra întregii clase politice pentru că Guvernul nu poate dincolo de bunele intenţii să treacă peste legislaţia în vigoare, dacă se putea şi nu s-a dorit este o mare problemă pe care avem noi", a spus Ivan, conform Gandul.

El a identificat problemele apărute în Diaspora drept o greşeală a strategilor din jurul lui Victor Ponta.

"Au fost greşeli ale strategilor. Se pot discuta foarte multe.  Nu aş vrea să fac o analiză. Mie mi se pare total greşit ceea ce s-a întâmplat în Diaspora şi este o greşeală foarte foarte mare, dar nu ştiu dacă este o greşeală, o va dovedi, este şi această anchetă a DNA-ului, va demonstra dacă legea permitea sau nu permitea. Eu tind să-l cred pe Titus Corlăţean, dar acele cozi imense, oameni care au stat şi nouă şi zece ore la coadă ca să voteze sunt de neacceptat şi le-am digerat foarte greu şi noi în partid. Oamenii aveau dreptul să voteze şi trebuiau să voteze", a declarat la Gândul Live Ivan.

Europarlamentarul a anunţat la Gândul Live că lucrează deja la un nou proiect în PSD, fiind posibil chiar să candideze la funcţia de preşedinte al PSD. Social-democratul a precizat că alături de el sunt chiar colegi din Biroul Permanent Naţional.

"Vom avea în primăvară un Congres, sunt convins că vor fi mai multe proiecte, deocamdată domnii Dragnea şi Ponta asigură conducerea partidului până la Congres. Din primăvară PSD va avea o altă conducere aleasă la Congres, nu ştiu dacă Victor Ponta va candida", a fost poziţia lui Ivan.
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...

Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

astăzi, 10:57

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  ...

Procesiune și recital de pricense la una dintre cele mai căutate mănăstiri din Botoșani!

astăzi, 10:44

Luni, 23 septembrie, Mănăstirea Gorovei își serbează hramul Icoanei Făcătoare de Minuni a Sfântului Ioan Botezătorul. Sărbătoarea începe de duminică, 22 septembrie, la o...