VIDEO: Deputatul Șoptică, discurs bizar la deschiderea anului școlar. „Educația bombardează cu informații” care rămân „dacă vine un război”

Președintele organizației PNL Botoșani, deputatul Costel Șoptică, a ținut un discurs bizar în fața elevilor Colegiului Național „Mihai Eminescu”, în cadrul festivității de deschidere a anului școlar. El a subliniat că „educația bombardează cu informații” cu care tinerii vor rămâne chiar dacă „vine un război sau o recesiune economică”.

„Mă alătur și eu emoțiilor voastre pentru începutul de an școlar pentru simplul motiv că sunt și eu profesor, la prima mea meserie. Dragii mei boboci de clasa a V-a, de clasa a IX-a, sunteți la cel mai bun colegiu din județul Botoșani și unul dintre cele mai reprezentative la nivel național. Aveți o onoare, dar și o responsabilitate. Nu voi lungi foarte mult cuvântul meu, dar un lucru vreau să vă spun: după ce trece gimnaziul, timpul liceului, timpul facultății, educația din toate părțile vă bombardează cu informații noi, iar voi le absorbiți ca pe un burete.

Să știți că în viață cu aceste informații rămâneți, pe de o parte, iar pe de altă parte ceea ce ați învățat nu vă poate lua nimeni niciodată. Nici dacă vine un război, nici dacă vine o recesiune economică. Educația bine implementată în voi își va spune întotdeauna cuvântul și sper din tot sufletul să nu simțiți niciodată nevoia să spuneți că am o diplomă. Și spun lucrul acesta pentru că sunt convins că veți demonstra lucrul acesta în viitor. Să dea bunul Dumnezeu să aveți liniște, pace alături de familiile voastre, alături de cei dragi, iar alături de profesorii voștri sunt sigur că veți avea rezultate”, a afirmat Șoptică.

La festivitatea organizată de Colegiul „Eminescu” au luat parte, de asemenea, prefectul Sorin Cornilă și inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc, care au adresat elevilor felicitări și mesaje încurajatoare.

 

 

Spune-ne opinia ta