Început de an școlar cu trafic aglomerat, prețuri umflate la flori și la serviciile de taximetrie

Debutul noului an școlar 2023 – 2024 a venit la pachet cu prețuri umflate la flori, dar și la serviciile de taximetrie și transport alternativ. De asemenea, și traficul a fost mai aglomerat ca de obicei.

Pregătirile pentru noul an școlar au început chiar de săptămâna trecută, însă au mai fost părinți care au hotărât să cumpere flori luni dimineață, înainte de a merge cu copiii la școală.

Astfel, florăriile și piețele din municipiu nu au fost deloc pustii, clienții având posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de flori și aranjamente. Totuși, prețurile au fost ridicate. 

Mai mult decât atât, cei care au dorit să folosească mijlocul de transport alternativ au avut nevoie de multă răbdare, dar au fost nevoiți să scoată și mai mulți bani din buzunar. Timpul de așteptare a fost mai mare ca de obicei, iar dacă o cursă care într-o zi obișnuită ajungea la 10 lei, luni dimineață prețul s-a dublat, ajungând la aproximativ 22 de lei.

În plus, traficul a fost mai aglomerat ca într-o zi obișnuită, deoarece părinții au preferat să își ducă copiii la școală cu mașina personală. Astfel, în apropierea școlilor s-a creat o mai mare aglomerație. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șeful IJJ Botoșani despre jandarmii pe cale de pensionare. „Asta este ceea ce ne dorim” (video)

astăzi, 14:18

Deficitul de personal este resimțit și la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, la fel ca în celelalte structuri MAI, însă nu într-un procent semnific...

Mesaj către diriginții elevilor și rolul pe care îl au în parcursul educațional. Bogdan Suruciuc: „Sunt situații de excepție în care consilierea nu are loc” (video)

astăzi, 13:08

În cadrul ședinței cu directorii și directorii adjuncți, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, le-a transmis colegilor s...

Ponturi de la doi elevi din Botoșani pentru tinerii care vor să devină jandarmi. „Îi sfătuiesc să acorde o atenție sporită pregătirii fizice” (foto, video)

astăzi, 12:50

Până pe data de 6 octombrie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) din Botoşani desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituțiile de &ici...