VIDEO: Aplauze şi mesaje sfâşietoare la căpătâiul profesorului Constantin Manolache - FOTO

Sute de persoane l-au condus, vineri, pe ultimul drum pe profesorul Constantin Manolache. După slujba de înmormântare de la Biserica Sfânta Treime, oficiată de patru preoţi, cortegiul funerar s-a îndreptat către sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, la conducerea căruia s-a aflat în perioada 2000-2004 Constantin Manolache.

Angajaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au ieşit în faţa instituţiei pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului inspector general şi l-au aplaudat, alături de sutele de elevi, cadre didactice, prieteni şi cunoscuţi care au dorit să îi fie alături pe ultimul drum.

 De la Inspectoratul Şcolar Judeţean, cortegiul funerar s-a îndreptat către Colegiul Naţional A.T. Laurian, locul în care profesorul Constantin Manolache a petrecut o bună parte din viaţă, şi unde a fost iubit şi apreciat de elevii cărora le-a predat biologia, dar şi de corpul profesoral.

 

        

Momentul în care cortegiul funerar a ajuns în faţa unităţii de învăţământ a fost unul extrem de emoţionat, cei prezenţi cu greu stăpânindu-şi lacrimile.

 “Cred că sunteţi cu toţii în asentimentul meu că inima care nu mai bate în faţa noastră se aude acum bătând cu putere însutit în inimile noastre. Colegul nostru şi profesorul vostru a plecat în lumină, orice despărţire este grea, dar aceasta pare necuprins de grea. Mult timp de acum înainte ne va fi dor de vocea sa caldă, de ţinuta sa impecabilă, de rafinata sa inteligenţă. Voi fi şi mesagerul celor care nu au putut să îl conducă pe colegul nostru pe drumul din urmă, colegi, foşti elevi ai domnului Manolache. Sute de elevi şi absolvenţi de peste tot din ţară şi-au exprimat omagiul pentru profesorul lor şi locul pe care domnia sa îl lasă gol devine nemurire în tradiţia bătrânului nostru colegiu. Pe 3 iunie 2014 vocea profesorului a tăcut. Timpul nu a mai avut răbdare şi domnul Constantin Manolache nu a mai apucat momentul împlinirii celor 64 de ani. Figura lui impunătoare, nobleţea şi aristocraţia gesturilor, ochii vii şi pătrunzători, zâmbetul şi umorul care venea dintr-o inteligenţă ascuţită făcea din domnul profesor un zeu. A plecat azi un olimp, lângă ceilalţi eroi, iar noi colegii şi elevii dumnealui vom arăta mai bicisnici, mai săraci, mai singuri şi mai trişti. Dragostea şi bunătatea omului Constantin Manolache ne fac să ridicăm ochii spre cer într-o pioasă rugăciune pentru un suflet ce lasă un gol uriaş. Să îl cinstim în discuţiile noastre, în amintirile noastre. Dumnezeu să îl odihnească şi să îl aşeze în loc luminat. Vă vom cinsti şi vă vom iubi mereu aminitirea Domnule Profesor, a spus Mihaela Liliana Prăjinariu, directorul Colegiului Naţional A.T. Laurian.

“Numai cine nu a vorbit vreodată lângă un prieten care nu mai este nu ştie cât este de greu. Noi, directorii, poate avem şi un contract de management nescris, trebuie să avem grijă de familia aceasta a Laurianului la bine şi la greu. Sper să se uită la noi de undeva, unde este mai împăcat, mai liniştit. Nouă ne este tare greu fără el. A fost un prieten care ne-a stat alături şi eu nu aş putea să vorbesc mai bine despre soţul Constantin Manolache decât ar putea-o face soţia lui, despre omul pentru comunitate, care a fost Constantin Manolache. Am avut un om lângă noi, un om pe care l-am preţuit, un om care ne-a respectat şi pe care l-am respectat, un om pe care îl vom pomeni. A plecat miercuri de la şcoală şi nu s-a mai întors. Noi nu o să îi punem absent, o să îi punem prezent pentru totdeauna în inimile noastre, a spus Ioan Onofrei, directorul adjunct al Colegiului Naţional A.T. Laurian.

Constantin Manolache îşi va dormi somnul de veci în Cimitirul Pacea.

Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în pace!

 

 

















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a reacționat după FC Botoșani - Rapid: ”Băiatul meu de suflet!”

astăzi, 20:53

Valeriu Iftime a vorbit imediat după meciul cu Rapid și a ținut să puncteze faptul că portughezul Aldair l-a dat pe spate în urma evoluției sale împotriva giuleștenilor. De aseme...

FC Botoșani – Rapid 2-0, VICTORIE mare pe Municipal!

astăzi, 20:11

Aproape 5000 de suporteri au fost prezenți la meci, suporterii înfruntând ploaia și aplaudând succesul fotbaliștilor botoșăneni, antrenați de Liviu Ciobotariu. Rapid a benefici...

Vești bune pentru șoferi: Modul de aplicare a amenzii pentru lipsa rovinietei va fi schimbat

astăzi, 19:20

Documentul prevede o perioadă de 24 de ore pentru plata taxei pentru drumurile naționale. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va ajun...