VIDEO: Amenzi de peste 55.000 de lei și 15 permise reținute, după o acțiune a polițiștilor rutieri din trei județe

VIDEO: Amenzi de peste 55.000 de lei și 15 permise reținute, după o acțiune a polițiștilor rutieri din trei județe

Serviciul Rutier din Botoșani, în colaborare cu polițiști din cadrul inspectoratelor de polițe din Suceava și Iași au organizat, vineri, o acțiune sub coordonarea Direcției Rutiere, pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație. Au fost aplicate peste 100 de sancțiuni, valoarea amenzilor ridicându-se la circa 55.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, activitatea a fost desfășurată în sistem integrat, având ca scop identificarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație și conștientizarea acestora cu privire la riscurile la care se expun în momentul în care nu respectă aceste norme.

Pe drumurile publice din județ au fost prezente peste 40 de forțe de ordine, cu 17 autoturisme, dintre care 13 dotate cu aparate radar.

„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 55.000 lei.  Dintre acestea, 52 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 29 de sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță”, se arată în comunicat.

De asemenea, au fost suspendate 15 permise de conducere, dintre care opt pentru depășirea limitei de viteză, trei pentru depășiri neregulamentare și unul pe fondul neacordării de prioritate pietonilor. Au fost reținute șapte certificate de înmatriculare.









 

 

Spune-ne opinia ta