Victorie de procedură a lui Florin Ţurcanu, împotriva denunţătorului său! "Inculpatul nu dă dovadă de bună- credinţă", acuză procurorul DNA!

Victorie de procedură a lui Florin Ţurcanu, împotriva denunţătorului său! "Inculpatul nu dă dovadă de bună- credinţă", acuză procurorul DNA!
Prima victorie a apărătorilor fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, în procesul în care Direcţia Naţională Anticorupţie îl acuză de trafic de influenţă şi spălare de bani!

La primul termen propriu-zis al procesului, derulat marţi dimineaţă, instanţa a fost de acord cu solicitarea avocaţilor ca prima declaraţie a lui Ţurcanu să fie dată în aceeaşi zi cu cea a martorului- denunţător Marcel Bîrsan. Practic, apărătorii au susţinut că Florin Ţurcanu este de acord să dea declaraţii în cursul cercetării judecătoreşti, dar că are o cerere- aceea ca declaraţia sa să fie consemnată la acelaşi termen cu cea a martorului denunţător, ba chiar după declaraţia lui Bîrsan, asta reprezentând o inversare a ordinii prevăzute de lege. Şi asta pentru a nu da posibilitatea martorului- denunţător de a-şi nuanţa declaraţiile funcţie de cele mărturisite de Florin Ţurcanu.

Procurorul DNA nu a fost de acord cu această solicitare, susţinând că probatoriul anchetatorilor anticorupţie nu se bazează pe denunţul lui Marcel Bârsan. Mai mult, procurorul a cerut instanţei să remarce constanţa martorului denunţător în a detalia activitatea infracţională a fostului şef de CJ, în timp ce Florin Ţurcanu nu a dat niciodată declaraţii în faza de urmărire penală. "Inculpatul nu dă dovadă de bună- credinţă, ci se ascunde după paravanul procedurilor", a spus procurorul DNA.

Judecătorul de caz a admis însă doar în parte cererea apărătorilor lui Ţurcanu, în sensul în care declaraţia acestuia va fi consemnată la acelaşi termen cu cel în care va fi audiat ca martor Marcel Bîrsan, separat de fostul politician, dar urmează ca ordinea audierilor să fie stabilită la momentul respectiv.

De partea cealaltă, socrul lui Florin Ţurcanu, inculpat pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, s-a prevalat de dreptul de a nu face declaraţii în dosar, mergând pe principiul că eventuala salvare a ginerelui său înseamnă automat şi salvarea proprie.

Şi la termenul de astăzi Florin Ţurcanu a fost susţinut de familie. Dacă în urmă cu două săptămâni a venit însoţit de fiica mijlocie şi de mezin, de această dată fiind însă însoţit de mama şi de fiul său.
 

 

Spune-ne opinia ta