Victor Ponta, in Parlament - sfaturi, laude si atentionari pentru Ungureanu, critica presei

Victor Ponta, in Parlament - sfaturi, laude si atentionari pentru Ungureanu, critica presei
Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat, joi, in Parlament, ca spera ca noul premier sa nu fie "un nou Emil Boc", salutand totodata "ideile nobile" ale prim-ministrului desemnat, Mihai Razvan Ungureanu.

El a precizat inca o data ca USL nu va acorda un vot Guvernului. "USL a decis sa nu voteze acest guvern si din cauza unor retineri pe care le avem fata de membrii Guvernului", a precizat Ponta.

Pe de alta parte, in premiera, liderul PSD a criticat atacurile din mass-media, care "au mers uneori prea departe" la adresa Guvernului Ungureanu.

El a dezaprobat acuzatiile cum ca ministrii desemnati ar fi "clone, consilieri, second-hand".

In alta ordine de idei, Ponta i-a cerut premierului Ungureanu sa-si faca datoria ca "un prim-ministru al Guvernului, nu un ajutor al presedintelui".

Totodata, presedintele PSD si-a exprimat satisfactia fata de schimbarea Guvernului vechi, dar si fata de demisia lui Emil Boc.

"Vreau sa exprim satisfactia noastra fata de schimbarea Guvernului vechi. Demisia premierului Boc si a fostului Guvern, in ansamblul sau, este un lucru bun pentru Romania, a fost solicitat de Opozitie, de societatea civila, de oamenii din strada. Este primul pas normal spre o revenire la datoria politicului. Il felicit pe Ungureanu si vreau sa-l rog sa nu continue politica Guvernului Boc", a exprimat Victor Ponta, citat de ziare.com.

Ponta a incheiat in aplauzele catorva parlamentari, dupa care a parasit sala alaturi de ceilalti doi colegi de partid.

Liderii PNL se reunesc intr-o sedinta de urgenta, informeaza Antena3.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
85

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
94

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
130

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...