Viceprimarul Cosmin Andrei a primit atribuțiile: Se va ocupa de pajiști, picnic și combaterea epizootiilor

Viceprimarul Cosmin Andrei a primit atribuțiile: Se va ocupa de pajiști, picnic și combaterea epizootiilor
La două săptămâni de la alegerea noilor viceprimari ai municipiului Botoșani, printr-o dispoziție primarul Cătălin Flutur le-a delegat acestora și atribuțiile pe care le vor avea pe timpul mandatului.

Viceprimarul Cosmin Andrei, aflat la al doilea mandat, a avut parte de o surpriză când a citit lista atribuțiilor primite. Atribuții care sunt mai degrabă potrivite pentru un viceprimar al unei comune, și nu pentru viceprimarul unui municipiu reședință de județ, după cum a afirmat Andrei.  

Atribuțiile primite de viceprimarul social-democrat sunt cele de ofițer de stare civilă, protecție civilă-situații de urgență, toaletarea arborilor, instrumentarea documentelor în ceea ce privește atestatele de producător, documentele pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzire, autoritate tutelară, asistență socială, coordonarea activității de picnic, administrarea pajiștilor, coordonarea compartimentului informatic, raportarea statistică și evaluarea pagubelor produse culturilor agricole, salubrizare.

“Una din atribuții mi-a atras atenția, și anume prevenirea și combaterea epizootiilor, care înseamnă extinderea unei boli contagioase într-un timp foarte scurt la animalele de pe o anumită zonă geografică, în speță municipiul Botoșani, și aici sunt nerăbdător să iau legătura cu cei de la DSVSA să vedem cum putem trata pesta porcină africană care este o situație deosebită în acest moment. Ca un spirit de glumă aș putea spune că aceste atribuții sunt foarte potrivite pentru un viceprimar al comunei Tulbureni, pentru municipiul Botoșani aș fi putut face mult mai mult dar aceasta este decizia primarului. Știu că Tulbureni este doar un cartier al Botoșaniului dar atribuțiile așa par a fi date", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul a menționat că în mandatul trecut de viceprimar a coordonat activități complexe, dar acum respectă decizia primarului Cătălin Flutur și “îmi voi face treaba cu toată energia pe care o pun la dispoziție în slujba cetățenilor".

Deși primarul a spus că lasă la latitudinea celor doi viceprimari să spună ce zone vor să coordoneze, viceprimarul Andrei spune că oricum delegarea de atribuții este atributul exclusiv al primarului.

“Nu știu care sunt argumentele care au stat la baza emiterii acestor dispoziții care în primă instanță pot fi catalogate ca fiind foarte multe, în realitate activitatea este una de rutină în ceea ce privește atribuțiile pe care le-am primit, semnarea unor documente care au un caracter mai mult formal. Viceprimarul are acces la toate informațiile din instituție și mai mult având un grup politic majoritar putem iniția o serie de hotărâri de Consiliu Local care pot avea impact major asupra societății și m[ voi preocupa și de redactarea acestor hotărâri de Consiliu Local care privesc rectificarea bugetară, desemnarea unor investiții de la nivelul municipiului și o serie de modificări pe care le vom aduce actelor normative emise până acum, lucru pe care nu l-am putut face neavând o majoritate în Consiliul Local", a conchis viceprimarul Cosmin Andrei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
37

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
27

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
67

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...