Viceprimarul Andrei îi face plângere la Poliţie Cătălinei Lupaşcu! Vezi pentru ce! FOTO

Acuzaţii grave aduse joi din partea viceprimarului Cosmin Andrei la adresa viceprimarului Cătălina Lupaşcu şi a directorului Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, Eugen Ţurcanu.

Edilul susţine că în seara zilei de miercuri, împreună cu directorul de dezvoltare din cadrul Primăriei, Cornel Herghelegiu, au fost protagoniştii unui incident în care au fost ameninţaţi şi înjuraţi de viceprimarul liberal şi de directorul DSPSA.

Viceprimarul Cosmin Andrei susţine că avea programată o întâlnire, la ora 17.00, cu cetăţenii din zona Liceului Teoretic "Nicolae Iorga", întâlnire ce trebuia să aibă loc în incinta unităţii de învăţământ.

Andrei susţine că în momentul în care a ajuns pentru a participa la respectiva întâlnire i s-a comunicat de către directoarea liceului că nu mai poate avea loc, în zonă fiind prezenţi, potrivit acestuia, şi viceprimarul Cătălina Lupaşcu şi directorul DSPSA, Eugen Ţurcanu.

Edilul spune că a fost înjurat de Cătălina Lupaşcu şi că nu poate reproduce cele spune de aceasta.

"Întâlnirea cu cetăţenii din zona Liceului Pedagogic face parte dintr-o serie de întrevederi pe care le avem de aproximativ un an de zile cu cetăţenii din diverse zone ale oraşului, pentru a discuta problemele edilitare. Am fost anunţaţi de doamna directoare că această întâlnire nu mai poate avea loc pentru că nu există o adresă scrisă deşi am comunicat o săptămână cu dumneaei şi am fost neplăcut suprins să aflu că în zonă erau colegii mei, domnul director Eugen Ţurcanu, cu doamna viceprimar, cu alţi cetăţeni din zona partidelor politice, au mobilizat şi cetăţeni în stare de ebrietate care ne-au adresat injurii, ne-au adresat ameninţări. Nu pot reproduce tot ce am trăit în acele momente, am fost şicanaţi, cetăţenii au fost trimişi acasă de aceşti domni. Sunt neplăcut suprins să constat că am avut parte de aceste ameninţări care nu sunt pentru prima dată", a spus Cosmin Andrei.

Viceprimarul a precizat că nu este pentru prima dată când viceprimarul liberal are un astfel de comportament, dar până acum nu a sesizat acest lucru pentru că nu a dorit să dea naştere unui scandal.

De această dată însă, Andrei este decis să facă plângere la poliţie, spunând că are martori la incidentul de miercuri şi are şi nişte fotografii pe care le va pune la dipoziţia oamenilor legii pentru a identifica persoanele care era în zona Liceului Pedagogic.

"Nu am dorit prima dată să fac plângere la adresa doamnei viceprimar dar după incidentul de ieri mă văd nevoit să discut cu colegii mei să văd ce atitudine adoptăm pentru că aici se vede clar că avem de a face cu un grup organizat care încearcă să mă deturneze şi să mă ameninţe să nu îmi pot desfăşura activitatea, să mă întâlnesc cu cetăţenii în stradă să preiau problemele pe care le au. Nu pot reproduce ce a spus doamna viceprimar, dacă voi fi nevoit să dau o declaraţie scrisă voi scrie. Era o situaţie jenantă şi pentru mine şi pentru colegii mei si pentru cetăţeni şi am decis să plec. Mi-a adresat o serie de ameninţări şi domnul Ţurcanu", a mai spus Cosmin Andrei.

La rândul său, primarul Ovidiu Portariuc a lansat o serie de acuzaţii grave, făcând referire la interlopi şi la grupuri organizate.

"După blocajul la nivel administrativ realizat de alianţa PNL-PDL în Consiliul Local, lucrurile se precipită şi cei din cele două partide trec la un blocaj la nivel fizic, în stradă, care să împiedice desfăşurarea activităţii Executivului. Lucrurile iau o turnură periculoasă din punctul meu de vedere şi fac apel la liderii celor două partide să ia măsuri. Din punctul meu de vedere este vorba de huliganism politic. Domnul director Eugen Ţurcanu alături de persoane dubioase, alături de interlopi din Botoşani, şi doamna viceprimar Cătălina Lupaşcu, deşi ştiau că există această întâlnire programată cu cetăţenii au împiedicat desfăşurarea acesteia. Au fost agresaţi verbal prin diverse injurii, le-a fost blocat accesul în sala în care urma să aibă loc întâlnirea", a menţionat primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul-şef al municipiului a spus că nu a putut fi prezent la întâlnirea de la Pedagogic pentru că la aceeaşi oră a fost invitat să partipe la Adunarea Generală a unei asociaţii de proprietari, dar dacă ar fi fost acolo ar fi încercat să aplaneze conflictul.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...