ELECTORALĂ? Guvernul AR PUTEA elimina si comasa 92 de taxe

Ministerul de Finante a lansat in dezbatere publica doua proiecte de lege prin care contribuabilii ar putea plati sume mai mici pentru anumite servicii sau chiar ar putea beneficia de acestea in mod gratuit. In acest mod Executivul ar putea elimina taxele pentru eliberarea unui pasaport electronic sau temporar, taxele pentru infiintarea unei firme sau taxele pentru eliberarea unor date statistice. De asemenea, guvernantii doresc sa elimine si taxa pentru avizul privind activitati in domeniul dispozitivelor medicale si medicamentelor.

Taxele care ar putea fi eliminate sunt taxa datorata pentru eliberarea licentei de depozit reglementata prin prevederile art.6. din Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.141/2002 privind reglementarea depozitarii semintelor de consum, regimul certificatelor de depozit pentru acestea si constituirea Fondului de garantare pentru certificatele de depozit, taxa aferenta emiterii avizului privind activitatile de comercializare, de distributie si de prestari de servicii in domeniul dispozitivelor medicale, taxa de inregistrare si de examinare a cererii, atunci cand termenul de examinare a cererii se prelungeste ca urmare a neindeplinirii conditiilor de depunere, intrucat reprezenta o suprataxare a aceluiasi serviciu (Modificarea Legii nr. 84/1998), taxa de acreditare perceputa de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

In cazul in care aceste proiecte vor fi aprobate, oficiile registrului comertului de pe langa tribunale ar putea acorda gratuit o serie de servicii de asistenta, cum ar fi indrumarea prealabila privind formalitatile legale pentru constituirea si modificarea actelor constitutive ale firmelor, indrumarea pentru completarea corecta a cererii de inregistrare, a formularelor tipizate specifice activitatii registrului comertului, a cererii de autorizare, tehnoredactarea cererii de inregistrare, redactarea declaratiei pe propria raspundere a fondatorilor, administratorilor, imputernicitilor sucursalelor si a cenzorilor ca indeplinesc conditiile prevazute de lege, in contextul in care pentru primele doua servicii, de mai sus, impactul bugetar total ar urma sa fie nesemnificativ.

Pe de alta parte, vor fi comasate sase niveluri tarifare aferente unor operatiuni realizate de Administratia Nationala "Apele Romane", care se circumscriu unui singur tip de activitate, aceea de autorizare si avizare. Este vorba despre taxa privind procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice straine, in cuantum de 22 lei, taxa privind eliberarea de adeverinte si alte servicii prestate de autoritatile competente, potrivit legii, in cuantum de 22 lei si tariful pentru eliberarea unui pasaport electronic, a unui pasaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontiere, in cuantum de 32 lei, care vor fi comasate intr-o taxa privind eliberarea de documente si alte servicii prestate, in cuantum de 20 lei, potrivit romaniatv.net.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...